Nastavljena izgradnja nasipa uz Plitvicu na kneginečkom području Foto: Općina Gornji Kneginec

Nastavljena izgradnja nasipa uz Plitvicu na kneginečkom području

I.D./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 17:32h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatske vode, Vodnogospodarska ispostava (VGI) za mali sliv "Plitvica-Bednja", nastavile su s radovima na izgradnji nasipa uz rijeku Plitvicu.

Nakon što su već ranije ove godine obavljeni radovi na izmicanju (translaciji) nasipa uz rijeku Plitvicu s južne strane korita do granice građevinskog područja Poduzetničke zone Kneginec, a na dionici od mosta u Kučanskoj ulici u Knegincu Donjem uzvodno do željezničkog mosta u Turčinu, sada je na red došla izgradnja nasipa nizvodno od mosta u Kučanskoj ulici do ušća potoka Mozdernjak u rijeku Plitvicu.

Radove je na svom zemljištu odobrila Općina Gornji Kneginec, a radovima će se omogućiti veći kapacitet prihvata i protoka vode unutar inundacijskog pojasa rijeke Plitvice za vrijeme obilnijih padalina.

Općina Gornji Kneginec izradila je i projekt oborinske odvodnje Poduzetničke zone i područja nizvodno od naselja Kneginec Donji, a sukladno njemu izgradit će se i kanalska oborinska odvodnja kroz Poduzetničku zonu Kneginec do potoka Mozdernjak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci