VRIJEDNO NASLJEĐE Nastavlja se inicijativa za obnovu pavlinskog samostana u Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

VRIJEDNO NASLJEĐE Nastavlja se inicijativa za obnovu pavlinskog samostana u Lepoglavi

Grad Lepoglava/vv | 12.6.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Osim što je riječ o neprocjenjivom kulturnom dobru, pavlinski samostan u Lepoglavi predstavlja veliki potencijal za razvoj Grada Lepoglave.

U okviru nastojanja Grada da se inicira i potakne njegova potpuna obnova i revitalizacija, održan je sastanak na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić predstavnicima Varaždinske županije predstavio postojeće projekte obnove i revitalizacije pavlinskog samostana.

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_01.jpg

- Želimo podijeliti i razmijeniti ideje te pronaći mogućnosti da se jedno ovako kulturno-povijesno zdanje, koje je značajno ne samo za Grad Lepoglavu već i za Varaždinsku županiju i Hrvatsku, obnovi i stavi u funkciju razvoja - ne samo lepoglavskog kraja već i šire zajednice. Dakako, želimo da u taj proces budu uključeni svi relevantni dionici - Varaždinska biskupija koja je vlasnik samostana i njime upravlja, Grad Lepoglava, Varaždinska županija i država Hrvatska - istaknuo je  Škvarić dodajući da se ne smije dogoditi da ovako vrijedno nasljeđe ne bude sačuvano za buduće generacije.

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_09.jpg

S generacijama i s vremenskim razdobljem u kojem je samostan nastao i razvijao se, kao i s trenutnom situacijom vezanom za obnovu samostana, sudionike sastanka upoznao je župnik lepoglavske župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije vlč. Nenad Piskač.

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_08.jpg

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_05.jpg

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_06.jpg

large_lepoglava_zupanija_sastanak_samostan_03.jpg