Nastavak radova na uređenju sanitarne kanalizacije i cestovne odvodnje u Žarovnici Foto: Grad Lepoglava

Nastavak radova na uređenju sanitarne kanalizacije i cestovne odvodnje u Žarovnici

I.D./Varaždinske vijesti | 20.4.2016. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

U Mjesnom odboru Žarovnica nastavljeni su radovi na uređenju sanitarne kanalizacije te cestovne odvodnje u pojasu između županijske ceste i potoka u Žarovnici. Riječ je o radovima izgradnje kanala za odvodnju oborinskih voda.

Početni su to zahvati u okviru projekta izgradnje 800 metara nogostupa uz županijsku cestu na području Mjesnog odbora Žarovnica. Navedenim projektom, čija ukupna vrijednost doseže gotovo dva milijuna kuna, planira se izgradnja nogostupa na potezu od dijela naselja Mački do ulaza u Sutinsku.

- Prvo što se radi je uređenje odvodnje. Budući da odvodni kanal prolazi poljoprivrednim površinama želimo što prije završiti navedene radove i omogućiti vlasnicima da nesmetano obrađuju i koriste te površine za poljoprivrednu proizvodnju – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u pratnji predsjednika MO Žarovnica Stjepana Vreska obišao radilište.

- Zadovoljni smo što se zahvaljujući gradskim projektima i programima kontinuirano na području Mjesnog odbora Žarovnica povećava komunalni standard – istaknuo je Vresk.

Izgradnja nogostupa u Žarovnici projekt je Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave kojim se želi povećati sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito djece koja navedenom cestom odlaze u školu. Ujedno,  njime se planira započeti rješavanje problema  kanalizacijskog sustava u naselju Žarovnica.

Označeno u