Napokon obnova ivanečke osnovne škole, ali i dvije na području općine Petrijanec Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Napokon obnova ivanečke osnovne škole, ali i dvije na području općine Petrijanec

IHR/Varaždinske vijesti | 10.3.2024. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Županijske skupštine na ovotjednoj su sjednici jednoglasno prihvatili projekt rekonstrukcije i dogradnje OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec te projekte rekonstrukcije i dogradnje školskih zgrada i sportskih dvorana područnih Nova Ves Petrijanečka i Strmec Podravski.

Ukupna procijenjena vrijednost tih triju projekata je 9.733.360,98 eura, a cilj je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za prelazak škola na nastavu u jednoj smjeni te provođenje cjelodnevne škole.

Uz to, vijećnici su prihvatili i projekte energetske obnove OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija te OŠ Petar Zrinski Jalžabet. Ukupna procijenjena vrijednost ta dva projekta je 3.419.745,04 eura, a za njih je odobreno 2.342.325,47 eura bespovratnih sredstava, dok će preostala sredstva osigurati Varaždinska županija.

Prihvaćena su i infrastrukturna ulaganja u osnovne škole Novi Marof, Svibovec, Bisag i Martijanec ukupne procijenjene vrijednosti 1.298.400 eura, za što sredstva osigurava resorno ministarstvo i to u sklopu provedbe eksperimentalnog programa "Osnovna škola kao cjelodnevna škola“, u koji su uključene te četiri škole.

Na sjednici je usvojena Strategija projekta "Varaždinska županija – prijatelj djece“ za razdoblje 2023. - 2025., a ujedno je izmijenjena Odluka o dodjeli nagrade Varaždinske županije najboljem učeniku završnih razreda srednjih škola, kojom je iznos novčane nagrade s 663,61 eura povećan na 1.000 eura.