Nakon 38 godina vatrogasci Gornjeg Kućana dobivaju novo, suvremeno opremljeno vatrogasno vozilo

VV | 17.8.2024. u 15:07h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Kućan, jedno od najaktivnijih vatrogasnih društava u Gradskoj vatrogasnoj zajednici Varaždin, dobiti će početkom 2025. godine novo vatrogasno navalno vozilo.

Nakon provedenog postupka javne nabave danas je predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Tomislav Bogović potpisao ugovor s Renatom Habijanecom, članom uprave tvrtke M.G.S. Grupa iz Kraljevice, koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj. Vozilo će biti isporučeno u roku od sedam mjeseci, a ukupna cijena vozila iznosi 304.760,00 eura.

Radi se o jednom od najsuvremenijih vozila koje će biti izgrađeno po specifikaciji samih vatrogasaca na podvozju Volvo. Ovo vatrogasno vozilo zamijenit će 38 godina staro vozilo kojim su se dosad koristili vatrogasci Gornjeg Kućana. Sredstva za nabavu vozila osigurat će u potpunosti Gradska vatrogasna zajednica Varaždin, koja je dvije godine akumulirala sredstva iz redovne djelatnosti, kako bi bez kreditnog zaduženja mogla izvršiti ovu nabavu. Ovo će biti 13. novo vozilo koje je kupila Gradska vatrogasna zajednica u proteklih dvanaest godina.