NAJVAŽNIJE ZDRAVLJE Umjesto prijema, roditeljima beba iz Novog Marofa potpore na račun Foto: Ilustracija/Novi Marof

NAJVAŽNIJE ZDRAVLJE Umjesto prijema, roditeljima beba iz Novog Marofa potpore na račun

VV | 22.10.2020. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ni ovog puta nije mogao održati tradicionalni prijem za novorođenu djecu. Unatoč tomu, roditelji najmlađih primili su novčane naknade.

Naime, Grad Novi Marof na račune roditelja 16 mališana ovog je puta isplatio 26.000 kuna.

- Zdravlje nam je uvijek na prvom mjestu, tako da i dalje nastavljamo s uplatama novčanih naknada na račun roditelja novorođene djece. Naravno da nam je žao što ne možemo organizirati prijem, porazgovarati s roditeljima o aktualnostima, informirati ih o svemu što Grad čini za najmlađe te čuti s kojim se problemima možda i sami susreću. No, vjerujemo da će i ova situacija proći i da će doći vremena kada ćemo najmlađe stanovnike Novog Marofa moći ponovno ugostiti. Do tada, Grad će nastaviti s isplatama na račune – rekao je Jenkač.

Inače, Grad Novi Marof za prvo dijete daje 1.000 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za svako sljedeće po 1.000 kuna više. Ovo je četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođenčad, a ukupno je u 2020. dosad za 84 bebe isplaćena 141.000 kuna.

Grad Novi Marof najmlađe stanovnike podupire i tijekom odrastanja kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, kroz stipendije za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole te kroz stipendije za studente.