Nađ: Završen je i realiziran najveći projekt Općine, dogradnja osnovne škole

Varaždinske vijesti | 13.11.2021. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

Program obilježavanja Dana Općine Martijanec traje od utorka počevši s izlaganjem "Martijanec u slikama" preko druženja s vijećnicima Općine Sveti Đurđ do svete mise i otvorenja novouređenog dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Vlakić, a središnji dio proslave održan je u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Martijancu.

Pozdravivši uzvanike predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Golubić istaknuo je odličnu suradnju s mještanima naglasivši kako se odluke donose s ciljem što boljeg razvoja općine.

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ naglasio je kako su u protekla četiri mjeseca otkada je preuzeo mandat na čelu Općine podržane sve odluke od kojih će koristi imati svi stanovnici općine.

Svečana sjednica prilika je da se sumira sve ono što je realizirano u proteklih godinu dana, a načelnik se fokusirao na period od druge polovice svibnja.

– Svakako treba istaknuti da je završen i realiziran najveći projekt u našoj općini, a to je dogradnja osnovne škole. Tu svakako moram zahvaliti bivšem županu Radimiru Čačiću koji je intenzivno radio i lobirao da to krene. S dogradnjom škole ostvarili su se uvjeti za jednosmjensku nastavu, a isto tako i za provođenje programa dnevnog boravka – rekao je Nađ i dodao kako je uz dogradnju škole Općina sufinancirala obnovu svih sportskih igrališta.

Uz to, kao jednu od značajnijih investiciji naveo je izgradnju dječjeg igrališta Dječjeg vrtića u Martijancu vrijednu 850.000 kuna, od čega je 500.000 kuna dobiveno od Središnjeg ureda za demografiju i mlade.

– U prvoj fazi završenoj prošle godine napravljena je zgrada kada je vrtić i krenuo s radom, a sada je završena i druga faza u kojoj smo uredili okoliš vrtića i napravili lijepo, veliko, a prije svega sigurno dječje igralište za sve mališane koji pohađaju dječji vrtić – istaknuo je načelnik i među budućim projektima najavio uređenje središnjeg trga u Martijancu te izgradnju sportsko-rekreativne infrastrukture u naseljima Općine Martijanec.

Uime kolega načelnika i gradonačelnika načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković rekla je kako im Općina Martijanec može poslužiti kao primjer dajući im snagu, volju i podstrek da se sve može odraditi.

– Vjerujem da ćemo kao susjedne općine surađivati na raznim projektima kao što je ITU mehanizam, ali i na ostalim programima. Načelnik ima znanja, puno želje i on je vizionar, ali i realizator ideja i svega onoga što općini Martijanec treba – rekla je načelnica Vitković.

Na svečanoj je sjednici bio i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić koji je čestitao na svim realiziranim projektima i poželio da sve svi budući zacrtani projekti u što kraćem vremenu uspiju ostvariti. Kao najveći projekt u Općini Martijanec u zadnjih dvadesetak godina istaknuo je radove na školi i vrtiću.

– Sigurno je da su to investicije s kojima se ponosi svaki načelnik. Nastavite tako i dalje – kazao je Križanić.

– Posebna šansa i mogućnost danas za sve jedinice lokalne samouprave pa tako i za Općinu Martijanec je činjenica da je Hrvatska članica Europske unije, što na samom početku nije bilo dovoljno shvaćeno i prepoznato, međutim danas svi ozbiljni župani, gradonačelnici i načelnici razvijaju gradove i općine na EU fondovima – poručila je saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Na svečanoj su sjednici uručena priznanja Općine Martijanec. Počasnim građaninom proglašen je župnik Ivan Košutić, za doprinos u području religije, društvenih djelatnosti i kulture koji je u župi Martijanec djelovao 35 godina, a vodio ju 29 godina.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Branku Kežmanu, promicatelju vinogradarstva na području ludbreške regije i začetniku agroturizma na području općine, a bio je aktivan i u politici, sportu i obrtništvu.

Nagrada za životno djelo za ostvarene rezultate u području vatrogastva, društvenih djelatnosti, kulture i udruga dodijeljena je Zvonimiru Sučiću. U vatrogastvu je bio aktivan 60 godina, sudjelovao u radu nekoliko udruga te u izdavanju monografija DVD-a Martijanec.

Zahvalnicu Općine Martijanec za doprinos u području novinarstva primio je Martin Lukavečki koji je kao novinar i publicist objavio mnoge reportaže iz naselja Općine Martijanec, a posebno Slanja i Sudovčine u životnom djelu „Oteto zaboravu“.

 

Označeno u