Načelnik Šamec zadovoljan: stopa nezaposlenosti u Općini Trnovec Bartolovečki nikad niža! Foto: Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Načelnik Šamec zadovoljan: stopa nezaposlenosti u Općini Trnovec Bartolovečki nikad niža!

VV | 30.5.2019. u 21:12h | Objavljeno u Našim krajem

– Izvršenje proračuna, njegove prihodovne strane na razini od 97 posto, potvrđuje da smo prihode proračuna planirali na realnim osnovama. Prošle smo godine imali niz značajnih investicija u izgradnji odnosno uređenju naših ulica gdje je došlo do određenog povećanja na rashodovnoj strani – rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec na sjednici Općinskog vijeća.

Izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu bila je središnja tema sjednice, a podržala ga je većina vijećnika. U prošloj godini ukupni prihodi iznosili su 13,9 milijuna kuna dok su rashodi bili nešto veći od 14 milijuna kuna. Šamec tvrdi da se proračunskim novcima postupalo racionalno i štedljivo, pa je manjak prihoda i primitka, unatoč povećanju iznosa kod kapitalnih projekata, ostvaren u iznosu od samo 133.000 kuna što je u potpunosti pokriveno viškom prihoda iz 2017. godine.

Od značajnijih projekata svakako treba izdvojiti uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna od čega je u 2018. realizirano poslova u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, a preostali dio u ovoj godini.

Na sjednici je bilo rijei i o stanju nezaposlenosti na području općine za travanj. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin bez posla je u prošlom mjesecu bilo 90 mještana općine.

– U ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći da je ovo najmanja stopa nezaposlenosti u povijesti općine. U ovom trenu zajedno s poduzetnicima i obrtnicima s područja općine razgovaramo kako do educirane radne snage i to su izazovi na koje će uskoro, prije svega središnja državna vlast, morati ponuditi odgovor i rješenje – zaključio je Šamec.

vijece_1.JPG