Načelnik općine Cestica roditeljima uručio 2.000 kuna po novorođenom djetetu Foto: Općina Cestica

Načelnik općine Cestica roditeljima uručio 2.000 kuna po novorođenom djetetu

Varaždinske vijesti | 5.9.2017. u 19:26h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Cestica u utorak 5. rujna održan je prijam roditelja novorođene djece. Čestitku na prinovama roditeljima je uputio načelnik općine Mirko Korotaj, koji je naglasio da Općina kroz programe usmjerene ka mladim obiteljima nastoji pomoći svim roditeljima u podizanju mlađih generacija.

Općinsko vijeće Općine Cestica na svojoj je 3. sjednici donijelo Odluku o isplati naknade roditeljima novorođene djece s područja općine Cestica, kojom je iznos dosadašnje naknade povećan za 100 posto te sada iznosi 2.000 kuna po djetetu.

Kako ističu iz Općine, uz provođenje postojećih mjera s ciljem poboljšanja uvjeta za kvalitetniji život i razvitak mladih obitelji, Općina Cestica i u narednom će razdoblju posebnu pažnju posvećivati upravo ovim skupinama te je upravo s tim ciljem donesena i Odluka o povećanju naknade.

Na prijmu su uručene naknade za petnaestero novorođenčadi: Mateo Habjanič (roditelji Petra Mumlek i Danijel Habjanič), Gael Korotaj (roditelji Norma i Marino Korotaj), Ivan Ponudić (roditelji Bojana Plantak i Kristijan Ponudić), Nino Kukovec (roditelji Valentina Sambol i Mitja Kukovec), Lara Borak (roditelji Natalija i Mario Borak), Leona Zavec (roditelji Monika i Mario Zavec), Tia Herega (roditelji Martina Špoljarić i Stjepan Herega), Kiara Cafuk (roditelji Martina i Miljenko Cafuk), Lena Janouškova Hutinski (roditelji Kamila i Dalibor Hutinski), Mia Majhen (roditelji Željka i Mario Majhen), Teodor Premuž (roditelji Martina i Mario Premuž), Erik Šmidlehner (roditelji Marina i Josip Šmidlehner), Ivan Hrženjak (roditelji Marina i Krunoslav Hrženjak), Ana Furjan (roditelji Andreja i Milenko Furjan) te Laura Vnuk (roditelji Krešimira Kveštek i Nenad Vnuk).