Načelnik Klapša dodijelio potpore za poljoprivrednike i poduzetnike

vv | 24.11.2023. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Mario Klapša u četvrtak je dodijelio bespovratne potpore Općine Maruševec u ukupnom iznosu od 7.362,87 eura, odnosno 55.475,54 kuna za 12 poljoprivrednika i poduzetnika koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu potpora kroz Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Općine Maruševec za razdoblje 2022. – 2023. te Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.-2025.

Riječ je o pet mjera koje Općina provodi kako bi se povećao broj uspješnih poslovnih poduhvata na području Općine Maruševec i potaknulo stvaranje novih radnih mjesta, kao i povećala konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje.

Načelnik je poručio kako će Općina Maruševec i dalje biti partner i podrška poljoprivrednicima i poduzetnicima.

- U posljednje četiri godine Općina Maruševec uložila gotovo 44 tisuće eura, odnosno preko 331 tisuću kuna kako bi svojim građanima pomogla pri nabavi nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te adaptacije kao i opremanja prostora i nabavke nove IKT opreme i softvera za poduzetnike. Također, sufinancirali smo pripremu natječajne i projektno tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva, a kojima nastojimo povećati broj prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava iz nacionalnih i EU fondova - izjavio je Klapša.

Klapša je dodao kako veseli činjenica što interes poduzetnika za investicijama, ali i za financijskom podrškom Općine ne jenjava i što se na natječaje javljaju postojeći ali i poduzetnici početnici. 

- Ove je godine 30 poduzetnika i poljoprivrednika ostvarilo općinske potpore u ukupnom iznosu od 16.918,04 eura, odnosno 127.468,97 kuna što pokazuje volju i spremnost lokalne samouprave za pomoć gospodarstvu jer razvoja nema bez investicija, a efekt investicija se itekako osjeti u jedinicama lokalne samouprave, u proračunu kroz povećanje prihoda od poreza te u doseljavanju novih stanovnika. Čestitke svima na ostvarenim potporama i želim vam puno uspjeha u provedbi prijavljenih aktivnosti i daljnjem radu - zaključio je načelnik Općine Maruševec.

Uz ranije navedene mjere, Općina Maruševec provedbom javnih poziva za dodjelu potpora iz Proračuna dodjeljuje i bespovratne potpore za organizaciju sajmova i manifestacija regionalnog i inozemnog karaktera, razvoj novih turističkih proizvoda i usluga te ulaganja u izgradnju smještajnih kapaciteta.

Galerija slika