Načelnik Vinice Branimir Štimec dodijelio nagrade najuspješnijim učenicima

| 21.6.2024. u 15:10h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec dodijelio je nagrade najuspješnijim učenicima. Učenica Sara Spevan je početkom školske godine sudjelovala na prvenstvu Europe u kategoriji Sigurno u prometu. Od vrlo značajnih rezultata treba izdvojiti 3. mjesto na državnom prvenstvu Benjamina Iana Šipeka i Mije Rožmarić u natjecanju Sigurno u prometu. Spoj tehničke i tjelesne i zdravstvene kulture svakako je dobitna kombinacija što potvrđuje i 2. mjesto na međunarodnom natjecanju GO-CAR-GO u Sloveniji. Od sportskih uspjeha i ovaj put su oduševile gimnastičarke, županijske prvakinje, sa sudjelovanjem na državnom prvenstvu. Posebno raduje 3. mjesto nogometaša petih i šestih razreda na županijskom prvenstvu. Također, treći na županijskom prvenstvu bili su i iz kategorije Čitanjem do zvijezda, dok su standardno dobri i iz astronomije gdje su opet sudjelovali na državnom prvenstvu.Učenica Nadja Drožđek državna je prvakinja u disciplini Cvjećarstvo na nathecanju World Skills.

- Srednja škola provodi mnogobrojne projekte od Erasmus+ programa gdje učenici stručnu praksu provode širom Europe. Škola je imenovana 2018. godine Regionalnim Centrom Kompetentnosti iz poljoprivrede gdje su novi prostori sa đačkim domom pred završetkom. Posebno veseli i potvrđivanje PLATINASTOG statusa Eko škole, gdje sam osobno digao zelenu zastavu. Za općinu Vinica možemo reći da je obrazovanje na izuzetno visokom nivou, od dječjeg vrtića do srednje škole imamo izuzetno kvalitetne programe, koje dalje razvijamo prema Općini najboljeg obrazovanja u Republici Hrvatskoj - ističe načelnik Branimir Štimec.

Kako dodaje, obrazovanje u Općini Vinica počinje u Dječjem vrtiću Vinica zahvaljujući vrijednim i marljivim odgajateljicama koje, kako kaže načelnik,  jednostavno žive svoj posao.

- Osvajanje 2. mjesta u kategoriji najljepšeg vrtića u epublici Hrvatskoj, preko „Vinkajčeka“ - smotra dječjeg dramskog stvaralaštva na kajkavskom narječju, vodenog vrtića gdje se uči plivati, SRC – stručno razvojni centar Varaždinske Županije, pa sve do Europske talent točke za darovite. Zanimanje odgajatelja u Općini Vinica biti će adekvatno plaćeno jer to odgajateljice zaslužuju. Plaće dostojne europskog standarda - rekao je načelnik.