Načelnik Božidar Novoselec čestitao Svjetski dan učitelja Foto: Općina Sračinec

Načelnik Božidar Novoselec čestitao Svjetski dan učitelja

VV | 5.10.2020. u 18:43h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je Svjetski dan učitelja, prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Tom je prilikom načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec uputio čestitku svim učiteljima i profesorima koji djeluju u općini Sračinec.

- Mi prepoznajemo obrazovanje kao jedan on najvažnijih aspekata života svakog pojedinca, od rođenja do starosti. Zbog toga svake godine ulažemo značajna sredstva u povećanje standarda obrazovanja djece u općini Sračinec. Socijalizacija, odgoj i obrazovanje počinju u najmlađoj dobi, u našem novom dječjem vrtiću, a nastavljaju se kroz školsko obrazovanje u osnovnoj školi u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Novi interaktivni ekrani, projektori, ormarići, oprema kabineta, financiranje natjecanja, školske kuhinje, cjelodnevnog boravka... sve je to svake godine naš doprinos kvaliteti obrazovanja, iako Općina Sračinec nije osnivač škole i ne moramo je opremati. No oprema ne vrijedi ništa bez kvalitetnih nastavnika, koji i u ovim teškim vremenima daju sve od sebe da se nastava održava normalno i da svoje znanje i iskustvo prenesu na učenike. Hvala im na tome i sretan im Svjetski dan učitelja - rekao je danas Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Glas_Općine-16.jpg