Na vidiku je rješenje za prostorne probleme dječjeg vrtića u Radovanu Foto: B.Težak

Na vidiku je rješenje za prostorne probleme dječjeg vrtića u Radovanu

VV | 23.5.2021. u 20:03h | Objavljeno u Našim krajem

Na javni poziv kojim je Grad Ivanec, u cilju izgradnje novog dječjeg vrtića u Radovanu, pozvao investitore da mu dostave iskaz interesa za gradnju vrtića po modelu osnivanja prava građenja, stigla je ponuda ulagača koji je i pismeno potvrdio da je zainteresiran za gradnju novog vrtićkog objekta u ovome istočnom gradskom naselju.
Time je gradskoj upravi sada otvoren put da raspiše i službeni javni natječaj za osnivanje prava građenja, nakon čega će i zaključiti ugovor s investitorom. A njemu nakon toga predstoji pokretanje postupaka vezanih uz gradnju nove zgrade vrtića.
Grad je inače, investitoru spreman osigurati sve moguće olakšice i pogodnosti za gradnju vrtića. Potvrđuju to i sljedeći podaci: prije svega, Grad je ulagaču pravo građenja na nekretninama u svom vlasništvu (a riječ je o tri međusobno povezane čestice koje su namijenjene upravo za vrtić) spreman ustupiti pravo građenja na rok od 99 godina. Također, obvezao se i urediti građevinsku parcelu tako da bude pogodna za početak gradnje, spreman je podmiriti i troškove priključenja budućeg objekta na električnu, vodovodnu i plinsku mrežu kao i troškove vodnog doprinosa.
Ono što je osobito važno jest i oslobođenje investitora od plaćanja komunalnog doprinosa, što nije mala stavka. Nije zanemarivo ni to što se Grad obvezao pokriti trošak gradnje septičke jame za vrtić.
Nadalje, Grad je za potrebe gradnje vrtića spreman o svom trošku izgraditi pristupnu cestu i asfaltirano javno parkiralište s 10 do 15 parkirnih mjesta za potrebe korisnika roditelja i zaposlenika.
Doznajemo da je u planu gradnja vrtića za smještaj stotinjak mališana, što odgovara i trenutačnim potrebama u Radovanu. Naime, Grad Ivanec trenutačno sufinancira smještaj 48 djece u područnom odjelu Dječjeg vrtića Ivančice (koji je gradski vrtić, ali je već godinama pretijesan, s listama čekanja i smješten u neadekvatnim prostorima mjesne osnovne škole). S obzirom na pomanjkanje mjesta, Grad Ivanec sufinancira smještaj još 41 djeteta iz toga kraja u druge, privatne dječje vrtiće.

Označeno u