Na Sveučilištu Sjever okrugli stol o suradnji: Kako do europskog novca? Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever okrugli stol o suradnji: Kako do europskog novca?

Grad Ivanec/vv | 4.11.2023. u 17:53h | Objavljeno u Našim krajem

Batinić: Nužno povezivanje razvojnih agencija sa Sjevera Hrvatske

Na Sveučilištu Sjever održan je Okrugli stol na temu „Suradnja javne uprave, razvojnih agencija i znanosti u korištenju prilika kroz EU projekte“. U rad skupa su se, na poziv organizatora, uključili i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktorica poduzetničkog centra Poslovna zona Ivanec d.o.o. Lana Labaš.

Okrugli stol je okupio čelnike 13 gradova iz Varaždinske i susjednih županija te predstavnike osam razvojnih agencija i poduzetničkih centara sa sjevera Hrvatske, čime je osigurana kvalitetna i konstruktivna rasprava.

okrugli_stol1.jpg

Domaćini okruglog stola - rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša te prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju izv. prof. dr. sc. Petar Mišević – istaknuli su važnost suradnje dionika iz obrazovne, javne i poduzetničke sfere za razvoj projekata koji će u sjevernu Hrvatsku privući europska sredstva.

Jačanje suradnje s privatnim sektorom

Priljev europskog novca rezultirao bi razvojem sjeverne regije, što je svima u interesu, a jednako tako i javnim upravama i institucijama. Jačanje suradnje s privatnim sektorom kroz poticanje razvoja projekata baziranih na tehnološkim inovacijama, predstavlja dobru osnovu za spregu javnog i privatnog sektora.

Zadovoljstvo organizacijom okruglog stola i temama o kojima se raspravljalo izrazio je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je u osnivanje i razvoj Sveučilišta Sjever bio uključen od samih početaka.

okrugli_stol8.jpg

-Nužno je da se akademska zajednica, ne samo na sjeveru već i u cijeloj Hrvatskoj, uključi u privlačenju sredstava iz EU fondova, ali i u izradu određenih strateških dokumenata – istaknuo je Batinić te naglasio i važnost povezivanja razvojnih agencija sa Sjevera Hrvatske.

-One su ključne u pripremi i pisanju projekata, a time i privlačenju sredstava na hrvatski Sjever – zaključio je Batinić.

Potpisan ugovor o suradnji

Suradnja između Sveučilišta Sjever i razvojnih agencija i poduzetničkih centara formalizirana je i potpisivanjem sporazuma o suradnji, koji je, u ime Poslovne zone Ivanec, potpisala direktorica Lana Labaš.

Iz perspektive Zone i Grada Ivanca, sporazum otvara mogućnosti jačeg povezivanja budućih poduzetnika, studenata završnih godina Sveučilišta Sjever, mladih poduzetnika i start upova kroz uključivanje u projekt i kampanju Poslovne zone Ivanec vezanu uz Virtualni inkubator Ivanec, a koja kreće ovih dana pod nazivom Stvaramo virtualnu zajednicu.

okrugli_stol4.jpg

okrugli_stol7.jpg

okrugli_stol3.jpg