Na skupštini DVD-a Petrijanec dodijeljene spomenice i priznanja Foto: DVD Petrijanec

Na skupštini DVD-a Petrijanec dodijeljene spomenice i priznanja

Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 19:54h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 2. ožujka održalo je 108. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine koju je otvorio zamjenik predsjednika Tihomir Krfogec.

Sjednicu je vodio predsjednik Društva Darjan Lukaček, a nakon izbora radnih tijela Skupštine, tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva iz kojeg valja izdvojiti značajan pad broja intervencija u odnosu na prethodne godine, pa je tako u 2018. DVD Petrijanec imao samo jednu požarnu te pet tehničkih intervencija. Podnesena su i izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva, kao i plan rada i financijski plan za 2019. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za pedeset godina članstva u društvu primio Ivan Bačan, dok su Stjepan Rodeš i Marko Leskovar primili spomenice za deset godina članstva. Srebrnu plamenicu primio je Tihomir Krfogec, a brončanu Stjepan Rodeš, dok su brončane medalje primili Nikola Rušec, Darjan Lukaček, David Lukaček i Valentino Jovan. Zahvalnice za potporu radu društva primili su sponzori, najaktivniji članovi društva te dječja ekipa koja je prošle godine osvojila drugo mjesto u Vatrogasnom kupu općine Petrijanec.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio načelnik Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i obećao daljnju potporu. Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini te pohvalila rad s najmlađim članovima, ali i na protupožarnoj preventivi s obzirom na osjetan pad broja intervencija u 2018.godini.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na rad društva osvrnuo se tajnik Zvonko Videc koji je ujedno dodijelio priznanja Zvonku Mikacu i Slavku Belšćaku povodom 25 godina osnivanja Vatrogasne zajednice županije. Domaćinima su čestitke uputili i predstavnici prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te iz čak šest društava iz susjedne Slovenije, kao i predstavnici mnogobrojnih udruga koje djeluju na području općine Petrijanec.

dvd_petrijanec_skupstina_1.jpeg

dvd_petrijanec_skupstina_3.jpg

dvd_petrijanec_skupstina_2.jpg