Na području Grada Lepoglave modernizirano novih 1.748 metara lokalnih cesta Foto: Grad Lepoglava

Na području Grada Lepoglave modernizirano novih 1.748 metara lokalnih cesta

Varaždinske vijesti | 22.9.2021. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih su dana uspješno kraju privedeni radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave planirani gradskim Programom modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta za 2020. godinu.

Modernizirane su tri dionice lokalnih nerazvrstanih cesta: dionica lokalne ceste na području MO Očura, dionica Mati – Guzlini – Vrapci – Keširi na području MO Zlogonje i dionica Mati – Tolići – Vrapci na području MO Donja Višnjica.

Riječ je o ukupno 1.748 cestovnih metara uređenih i presvučenih asfaltnim tepihom za što je, prema vrijednosti ugovorenih radova, utrošeno 933.000 kuna.

- Posljednjih 10-ak godina kontinuirano uređujemo lokalne nerazvrstane ceste. U tom je periodu na gradskom području modernizirano više od 130 kilometara nerazvrstanih cesta tako da gotovo i nema gradskih područja do kojih se ne može doći uređenom cestom. Uz cestovnu, i drugu komunalnu infrastrukturu koju smo izgradili, stvorili smo kvalitetne uvjete za život građana koje želimo zadržati na području Grada Lepoglave. Uređenjem lokalnih cesta ujedno dostupnima činimo područja koja imaju veliki turistički potencijal te pružaju mogućnost za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom kao i drugim gospodarskim djelatnostima - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dodao je da se gradski Program modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, kao što je to bio slučaj kod modernizacije navedenih triju dionica lokalnih cesta, donosi u skladu s iskazanim interesom građana koji osiguravaju 15% sredstava potrebnih za izvođenje radova. Preostalih 85% osigurava Grada Lepoglava.

lepoglava_asfaltirane_nerazvrstane_ceste_01.jpg

lepoglava_asfaltirane_nerazvrstane_ceste_02.jpg

lepoglava_asfaltirane_nerazvrstane_ceste_03.jpg

lepoglava_asfaltirane_nerazvrstane_ceste_04.jpg

lepoglava_asfaltirane_nerazvrstane_ceste_05.jpg