Na području Bednje u školske je klupe prvi put sjelo 19 prvašića; dobrodošlicu im poželio načelnik Poljak

VV | 9.9.2024. u 18:15h | Objavljeno u Našim krajem

Počela je nova školska godina, a za prvašiće i jedno novo, uzbudljivo razdoblje njihovog života. Ove je godine tako po prvi put u školske klupe na području općine Bednja sjelo 19 prvašića, a dobrodošlicu im je na prvi dan škole poželio i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak.

- Dragi prvašići, pred vama je jedno od najuzbudljivijih razdoblja vašega života i vjerujem da se radujete. Želim vam nadasve uspješnu školsku godinu u kojoj ćete naučiti puno toga novoga. Želim vam i godinu punu smijeha, novih prijatelja i raznih avantura i da godinu pred vama pamtite po lijepim stvarima. Vašim učiteljima i učiteljicama također želim uspješnu školsku godinu i da svi zajedno lako prebrodite sve izazove koji su pred vama - poručio je načelnik Poljak.

Inače, od 19 prvašića, njih osam pohađat će OŠ Franje Serta Bednja, sedam ih ide u PŠ Julijane Erdődy Drašković Cvetlin, a četiri u PŠ Josipa Jedvaja Vrbno. Načelnik Poljak tom je prilikom istaknuo kako su djeca budućnost, zbog čega Općina Bednja kontinuirano ulaže u predškolski i školski odgoj, a jedna od mjera su i darovi za prvašiće koje im je načelnik podijelio uoči početka školske godine u obliku poklon bona.

- Općina nastoji pomoći svim našim mještanima, a posebice kada se radi o našim najmlađima pa tako prvašićima ove godine pokrivamo i troškove osiguranja u školi, kao i radne bilježnice i trošak kuhinje za prvi mjesec škole – rekao je načelnik Poljak.

Označeno u
Galerija slika