Na Svetoj nedjelji brojni izlagači, Ludbreški sejem te koncerti - Maje Šuput i Opće opasnosti

| 23.8.2017. u 14:21h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Pred nama je jedan od najvažnijih godišnjih događaja za Ludbreg - Sveta nedjelja - rekao je gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić na današnjem predstavljanju programa Svete nedjelje.

Ovogodišnji Dani ludbreške Svete nedjelje održavat će se od 25. kolovoza do 3. rujna te se kao i dosadašnjih godina očekuje više od 200 tisuća posjetitelja.

- Ludbreška Sveta Nedjelja je jedno klasično proštenje sa svim elementima koja ta proštenja moraju imati, od vjerskih pa do onih zabavnih sadržaja. Željeli smo zadržati klasično proštenjarsko ozračje - rekao je gradonačelnik Bilić, dodajući kako apelira na svoje sugrađane da tih nekoliko dana budu strpljivi i puni razumijevanja s obzirom na to da će u te dane u njihov grad doći više tisuća posjetitelja.

- Ove godine imamo najviše izlagača i gotovo su sva tržna mjesta prodana, što znači da su prihodi u porastu što je dobro za Grad - istaknuo je Bilić, navodeći kako će prihodi od manifestacije biti oko 600.000, dok će rashodi, koje su sveli na minimum, sigurno biti više od 100.000 kuna.

Program ove vjerske manifestacije djelomično je započeo još 20. kolovoza hodočašćem vatrogasaca, a nastavlja se 27. kolovoza hodočašćem bolesnika i djelatnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije.

DSC 7648

U petak 1. rujna slijedi zavjetno hodočašće susjednih župa, a u subotu 2. rujna hodočašće župa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Glavni vjerski događaj održat će se 3. rujna procesijom hodočasnika, svećenika i biskupa u 10.30 sati, a krenut će od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli. Procesiju i hodočasničku misu predvodit će msgr. dr. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata iz austrijske Željezne. Sudjelovat će i biskup domaćin msgr. Josip Mrzljak i msgr. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

Uz vjerske sadržaje, održavat će se i razni kulturni, zabavni, ali i sportski sadržaji, od natjecanja u gađanju glinenih golubova, memorijalnog teniskog turnira, Ludbreškog sejma, izložbe slika grupe Likovnog udruženja Ludbreg pa do Etno gastro izložbe.

Po prvi će se puta održati i folklorni susreti u organizaciji KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg na Trgu Svetog Trojstva.

U četvrtak 31. kolovoza koncertom Opće opasnosti otvorit će se Centralni šator koji će se nalaziti kod dvorca Batthyány. U petak će posjetitelje manifestacije zabavljati Maja Šuput, a u subotu će se održati koncert Tamburaškog sastava “Begini”.

Označeno u