Na novomarofskom području Hrvatske vode ulažu više od 4,5 mil. kuna Foto: Grad Novi Marof

Na novomarofskom području Hrvatske vode ulažu više od 4,5 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 09:13h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatske vode ove će godine na području grada Novog Marofa, u sustav kanalizacije, uređenje vodotoka, te razne druge radove, uložiti više od 4,5 milijuna kuna. Najveći dio od toga iznos, oko 3,5 milijuna kuna, odnosi se na nastavak gradnje kanalizacijskog sustava za naselja Grana i Makojišće.

Nastavak je to izgradnje kanalizacijske mreže na području grada, a za spomenute radove uskoro slijedi raspisivanje natječaja, odabir izvoditelja i početak radova.

Osim ulaganja u kanalizacijski sustav, znatna sredstva Hrvatske vode osigurale su za uređenje vodotoka rijeke Bednje te drugih manjih potoka na području grada. Za uređenje vodotoka Bednje od mosta u Možđencu do mosta u Ključu osigurano je 510 tisuća kuna i radovi su u tijeku. Također, za uređenje Bednje kod Presečna predviđeno je 365 tisuća kuna te još 190 tisuća za uređenje vodotoka iste rijeke kod Završja. Za uređenje pritoka Bednje kod naselja Filipići osigurano je dodatnih 125 tisuća kuna.

Grad Novi Marof u Hrvatskim vodama ima jako dobrog partnera i suradnika jer iznos od 4,5 milijuna kuna znači velika ulaganja tog javnog poduzeća koja nisu zabilježena unazad nekoliko proteklih godina. Ujedno zahvaljujem Upravi Hrvatskih voda koja je pokazala sluha za potrebe Novog Marofa i za rješavanje projekata koji su od velike važnosti za naše sugrađane. Izgradnja kanalizacijske mreže znači više standarde za mještane Grane i Makojišća – kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

No, ulaganja Hrvatskih voda tu ne staju. Osim Bednje, uređuju se i potoci na području grada, primjerice potok Koroščak u naselju Remetinec za čije je uređenje predviđen iznos od 128 tisuća kuna. Uređivat će se i Žukov potok u Možđencu za što je osigurano 75 tisuća kuna. Iznos od 192 tisuće utrošit će se za uređenje potoka u Belskom dolu uz županijsku cestu koja od Završja vodi prema Podrutama.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci