Na nogometnom stadionu u Ivancu natkrivene tribine, završetak radova za oko dva tjedna Foto: Grad Ivanec

Na nogometnom stadionu u Ivancu natkrivene tribine, završetak radova za oko dva tjedna

Grad Ivanec/vv | 1.8.2023. u 16:57h | Objavljeno u Našim krajem

 Ovo je tek jedno u nizu ovogodišnjih ulaganja Grada u sportsku infrastrukturu, najavljuju

Nastavljaju se intenzivna ulaganja Grada Ivanca u gradnju novih i modernizaciju postojećih sportskih objekata i infrastrukture na području grada. Nakon što je prije par mjeseci NK-u Ivančici na korištenje predan rekonstruiran i dograđen objekt s novim svlačionicama, tuševima i društvenim prostorima za sve generacije nogometaša i njihovih gostiju, sada su u završnoj fazi i radovi na tribinama na nogometnom stadionu u Ivancu.

11771.jpeg

Naime, zahvaljujući kapitalnoj donaciji Grada Ivanca NK-u Ivančici od 20.000 eura te vlastitom novčanom učešću NK od oko 11.000 eura, sagrađena je čelična konstrukcija, kompletne tribine su natkrivene, a izveden je i cijeli niz pratećih radova. 

Stara i trošna sjedala su odstranjena, tribine su obnovljene i obojane i na njih će biti montirano oko 300 novih sjedala koje donira ugledna ivanečka tvrtka BGW. Sjedala su vrijedna oko 4.500 eura i bit će postavljena u svih 6 redova tribina.

Radove izvodi poduzeće ISF iz Ivanca vlasnika Tome Fištreka.

Otvaranje još ovog mjeseca

Zadovoljstvo tijekom i osobito, kvalitetom izvedenih radova danas je izrazio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je radilište obišao s dopredsjednikom NK Ivančice Ivicom Jagetićem.

- Rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg objekta na stadionu te sadašnjim natkrivanjem i uređenjem tribina, Nogometni klub Ivančica, ali i svi naši građani, djeca i mladi, dobivaju sadržaje primjerene jednoj gradskoj sredini – poručio je gradonačelnik te najavio i nova daljnja ulaganja u gradnju i uređenje sportskih sadržaja.

11772.jpeg

Dopredsjednik NK I. Jagetić najavio je da sjedala stižu ovaj tjedan, a odmah potom slijedi i njihovo postavljanje.

- S obzirom na to da prvu utakmicu u novoj sezoni igramo 19. kolovoza, želja nam je da dotad kraju privedemo sve radove te da uoči prve utakmice upriličimo i svečano otvaranje novih tribina – najavio je Jagetić.

Visoka ulaganja u sport

Natkrivanje i uređenje tribina na nogometnom stadionu Ivanec tek je jedno u cijelom nizu visokih ovogodišnjih ulaganja Grada Ivanca u sportsku infrastrukturu. 

Podsjećamo, uz već spomenuti novouređeni objekt na stadionu NK Ivančice, Grad Ivanec usporedo radi i na uređenju SRC-a Lančić, gdje su ove godine uređene tribine sa 170 mjesta, parkirališta te vodovod i oborinska odvodnja. 

Otvoren je i skate i biciklistički park u Ivancu, s teretanom na otvorenom.

Pripreme za radove u Margečanu

U međuvremenu su završili i radovi na gradnji dvaju novih igrališta za odbojku na pijesku te tribina sa 100 sjedaćih mjesta u krugu Osnovne škole Ivanec, čiju gradnju u omjeru 50:50 financiraju Varaždinska županija i Grad Ivanec.

Radovi su dovršeni, a za otvaranje se čeka još samo izdavanje uporabne dozvole.

-Ove godine krenut će i radovi na uređenju objekta na igralištu NK Mladost Margečan. Trenutačno rješavamo određene probleme s izrađivačem projektne dokumentacije. Vjerujem da ćemo ih brzo riješiti, kako bismo mogli pokrenuti pripreme i prići radovima koji će omogućiti da se i u Margečanu urede reprezentativni prostori sa sadržajima kakvi i priliče drugom po veličini nogometnom klubu na području grada Ivanca – zaključio je gradonačelnik M. Batinić.