Na jednom biračkom mjestu u općini Donja Voća poništeni izbori Foto: Općina Donja Voća / ilustracija

Na jednom biračkom mjestu u općini Donja Voća poništeni izbori

Varaždinske vijesti | 17.5.2021. u 11:02h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Donja Voća donijelo je 16. svibnja odluku kojom se poništava glasovanje na biračkom mjestu broj 006 u Gornjoj Voći-2 za izbor članova općinskog vijeća Općine Donja Voća, za izbor općinskog načelnika Općine Donja Voća, za izbor članova Županijske skupštine Varaždinske županije i za izbor župana i zamjenika župana Varaždinske županije.

Odlukom povjerenstva raspušta se birački odbor, a novi birački odbor imenovat će se posebnom odlukom. Također, na navedenom biračkom mjestu glasovanje će se ponoviti 23. svibnja.

- Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor načelnika Općine Donja Voća birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 324 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 325. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor članova općinskog vijeća Općine Donja Voća, birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 318 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 319. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor župana i zamjenika župana Varaždinske županije birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 315 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 316. Prilikom prebrojavanja glasova na biračkom mjestu broj 006 Gornja Voća-2, za izbor članova Županijske skupštine Varaždinske županije, birački odbor utvrdio je da je glasovalo ukupno 311 birača, dok je prema glasačkim listićima u glasačkoj kutiji broj glasova 313. Odredbom čl. 63. st. 2. Zakona o lokalnim izborima propisano je da, ako se prilikom prebrojavanja glasačkih listića utvrdi da je njihov broj veći od utvrđenog broja birača koji su glasovali, birački odbor o tome odmah obavještava nadležno izborno povjerenstvo. Nadležno izborno povjerenstvo odmah raspušta birački odbor i imenuje novi te određuje ponavljanje glasovanja na tom biračkom mjestu koje će se obaviti sedmog dana od dana prvog glasovanja - stoji u obrazloženju odluke.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci