Na 21. Kupu grada Novog Marofa nastupilo 49 vatrogasnih odjeljenja Foto: DVD Novi Marof

Na 21. Kupu grada Novog Marofa nastupilo 49 vatrogasnih odjeljenja

Varaždinske vijesti | 18.6.2019. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Kao još jedno događanje u Novom Marofu, a u sklopu obilježavanja Dana grada, kod novomarofskog protupožarnog vatrogasnog centra u subotu 15. lipnja održano je 21. vatrogasno natjecanje "Kup grada Novog Marofa".

Za nastup na natjecanju prijavilo se 51 odjeljenje iz četrdesetak vatrogasnih društava, a nastupilo je 49 vatrogasnih odjeljenja u šest natjecateljskih kategorija. U kategoriji ženskog pomlatka (djeca između šest i dvanaest godina starosti) prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Breznički Hum, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Oštrice, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Visoko. U kategoriji muškog pomlatka prvo mjesto osvojili su dječaci, također iz DVD-a Breznički Hum, drugi su bili najmlađi članovi DVD Podevčevo, a treći je bio DVD Gornji Kučan.

U kategoriji ženske mladeži (dobna skupina između 12 i 16 godina) prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Šandorovec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Visoko, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Remetinec. U kategoriji muške mladeži prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Bedekovčina, drugi su bili dječaci iz DVD-a Vularija, a treće mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Paliniovec.

U kategoriji žena prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Donji Kneginec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Ščepanje, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Breznički Hum. U najjačoj kategoriji, kategoriji muških odjeljenja, prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Leskovec, drugo mjesto odjeljenje DVD-a Ostrna, a treće mjesto odjeljenje DVD-a Lepoglava.

- Svi sudionici natjecanja prema plasmanu osvojili su medalje 21. Kupa Grada Novog Marofa u zlatnoj, srebrnoj ili brončanoj izvedbi, a najbolje plasirane ekipe u svim kategorijama dobile su u trajno vlasništvo statue Sv. Florijana za prvo, drugo i treće mjesto, dok su prvoplasirane ekipe u svim kategorijama osvojile su i prijelazni pehar u svojoj kategoriji. Ovogodišnji ukupni pobjednik i osvajač prijelaznog pehara Kupa Grada Novog Marofa bilo je muško odjeljenje DVD-a Leskovec - priopćili su iz DVD-a Novi Marof.

Natjecanju su prisustvovali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Benjak, počasni predsjednik VZG Novi Marof Antun Kos, počasni zapovjednik VZG Antun Štorga, počasni tajnik VZG Novi Marof i počasni zapovjednik HVZ Vinko Pošta, te saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

Kup_grada_Novog_Marofa_01.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_02.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_04.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_05.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_07.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_10.jpg

Kup_grada_Novog_Marofa_11.jpg