MUZEJ PLANINARSTVA IVANEC Uređen prostor „čuvaonice“ za pohranu muzejske građe Foto: B. Težak

MUZEJ PLANINARSTVA IVANEC Uređen prostor „čuvaonice“ za pohranu muzejske građe

| 4.9.2022. u 09:47h | Objavljeno u Našim krajem

Izvedeni građevinski, obrtnički i instalaterski radovi vrijedni su 352.000 kuna, a u cijelosti ih financira Grad Ivanec

U Muzeju planinarstva Ivanec završeni su kompletni radovi na uređenju prostora za pohranu muzejske građe, tzv. čuvaonice.

Predstavnici tvrtke MIPCRO, koji su izveli radove, gradonačelniku Miloradu Batiniću i njegovu zamjeniku Marku Friščiću te resornoj pročelnici Ireni Kresonja predali su sjajno uređen prostor, sagrađen po posebnim propisima (s ugrađenim odvlaživanjem zraka, impregniranim zidovima, podom s tzv. epoksidnim premazom, LED rasvjetnim tijelima itd.).

Riječ je o prostoru površine 75 m2 u koji će se pohraniti razna muzejska građa u posjedu Grada, a koja se sada čuva na više mjesta, u neadekvatnim uvjetima.

Izvedeni radovi vrijedni su blizu 352.000 kuna, a financirani su iz proračuna Grada Ivanca. Odmah slijedi i njihovo opremanje, pa je već raspisan postupak za nabavu arhivskih regala, ladičara, kolica za muzeje te uredskog namještaja. Očekuje se da će cijeli taj postupak završiti za oko mjesec dana, nakon čega će se čuvaonica opremiti za prihvat muzejske građe i njeno čuvanje u primjerenim uvjetima.

Galerija slika