Muke u Bronxu: "Građani nezadovoljni zbog nove regulacije prometa: čime se to hvali Čehok? Foto: GO Reformisti

Muke u Bronxu: "Građani nezadovoljni zbog nove regulacije prometa: čime se to hvali Čehok?

VV | 31.10.2020. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

U medijima je objavljena informacija o novoj regulaciji prometa u Ulici Stjepana Vukovića kako bi se stanarima omogućila dodatna parkirna mjesta. Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok se informacijom pohvalio u medijima i na društvenim mrežama pozivajući se pritom na rješavanje problema i "dobru komunikaciju s građanima“.

- Nažalost, ta informacija nije točna te su stanari zgrada 5, 7, 8 a, 8 b i 9 u Ulici Stjepana Vukovića nezadovoljni s obzirom na činjenicu kako ovakvom regulacijom prometa moraju raditi cijeli krug oko kvarta kako bi došli do svoje zgrade te je nastao prometni kolaps, a nezadovoljstvo građana svakim novim danom sve je veće - rekao je predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak (Reformisti).

Ispred zgrade br. 2 u navedenoj ulici nije bilo postavljenog znaka za zabranu parkiranja te su se ljudi ionako već parkirali, a ispred zgrade br. 8, gdje je bio postavljen znak novom regulacijom dobivena su četiri parkirna mjesta, stoga se postavlja pitanje opravdanosti uloženih novčanih sredstava. Također, niti građani, niti predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora kao ni Vijeće nisu bili obaviješteni o samim radovima, odnosno o planovima nove regulacije prometa. Samo jednim zajedničkim konstruktivnim sastankom ovaj kolaps mogao se izbjeći i moglo se naći rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za stanare gotovo 130 stanova koji se nalaze na navedenoj lokaciji - upozoravaju Reformisti.