Mještani Vinice nezadovoljni dinamikom i načinom radova na Aglomeraciji, sutra sastanak u Općini

IHR/Varaždinske vijesti | 14.3.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog utorka, 15. ožujka u 10 sati u prostorijama Općine Vinica održat će se koordinacijski sastanak između predstavnika Općine Vinica, naručitelja, nadzora i izvođača radova na projektu Aglomeracije, a zbog kojih je Vinica već mjesecima - veliko gradilište. Radovi na aglomeraciji u toj su općini u završnoj fazi, a zbog radova koji trenutno traju u Ulici Vladimira Nazora, središnjoj ulici koja prolazi kroz naselje Vinica i gdje se trenutno radi na nekoliko lokacija, mještani Vinice su ogorčeni. Osim što se na semaforima kojima se regulira promet stvaraju velike gužve, pa vozači zbog čekanja gube strpljenje, mještani s kojima smo prošli tjedan razgovarali kažu kako to, nažalost, nije jedi-
ni problem vezan uz ovaj projekt. 

- Pripreme za asfaltiranje traju mjesecima - upozorio je Emerik Šipek. Božo Šipek, općinski vijećnik, ukazao je na šljunak koji se ostavlja kraj ceste.

- Jasno je nama da šljunak treba radnicima, ali to ne bi trebalo tako biti, trebali bi ga maknuti. Opasno je jer ljudi mogu oštetiti svoja vozila - kaže Božo Šipek. 

To se upravo i dogodilo Emeriku Šipeku.

- Izlazio sam automobilom iz dvorišta van kada mi je kamen pao na prednje staklo automobila koje je puklo. Zvao sam načelnika, koji me uputio na šefa gradilišta koji je došao pogledati što se dogodilo. Uspio sam naplatiti štetu od osiguranja, nemam što reći, doista su bili susretljivi i sve su ispoštovali, ali da su pokupili taj šuder do toga ne bi došlo - rekao je.

Ivica Majcen se pak pita u kakvom stanju je sustav odvodnje oborinskih voda.

- Zbog građevinskih radova koji traju taj šljunak s ceste ulazi u otvore, slivnike, pa cijeli će se sustav odvodnje star 40 godina zaštopati! Nisam vidio da su rađene bilo kakve zaštite tih otvora, kako šljunak ne bi ulazio u njih - rekao je, a Josip Žmegač ogorčen je na promet teških kamiona kroz naselje.

- Iako postoji zabrana prometa za kamione teže od 7,5 tona, nitko se toga ne pridržava. Zbog njih su mi na kući u Donjem Vratnu popucali zidovi! - upozorio je.

Načelnik Branimir Štimec rekao je kako razumije nezadovoljstvo mještana i kaže kako vjeruje da struka zna što radi, dok iz Varkoma i Tegre, koja je izvođač radova, mole mještane za još malo strpljenja jer su radovi u završnoj fazi,.

- U ponedjeljak 14. ožujka nastavit će se asfaltiranje pripremljenih dionica, dok će se Vrtna ulica vratiti u prvobitno stanje. Prilikom sanacije nisu mijenjani niti uzdužni, niti poprečni padovi već su prirodno sanirani nasipavanjem šljunka do vrha postojećeg asfalta. Izvršena je i privremena sanacija rova nasipavanjem šljunka, ali uslijed kiša došlo je do odnošenja materijala u postojeće slivnike. Slivnici će biti očišćeni nakon trajne sanacije prometnice - očitovali su se iz Tegre. Dodaju kako su kućni priključci izvedeni priključnim cijevima i T-komadima u glavni kolektor te nije bilo bušenja postojećih cjevovoda - izvijestili su.

U policiji pak kažu kako je bilo postupanja zbog prometa teških kamiona i tijekom 2020. i 2021. godine te je sankcionirano ukupno 13 vozača...

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti....