Mještani Svetog Ilije mogu se spojiti na sustav javne odvodnje Foto: VV arhiva / ilustracija

Mještani Svetog Ilije mogu se spojiti na sustav javne odvodnje

Varaždinske vijesti | 11.11.2023. u 11:08h | Objavljeno u Našim krajem

Svakom domaćinstvu i pravnoj osobi ostavlja se rok od 60 dana (01.01.2024. godine) za priključenje interne kanalizacijske mreže na izgrađeno priključno okno

Općina Sveti Ilija je zaprimila obavijest tvrtke Varkom da se stanovnici naselja Sveti Ilija mogu spojiti na sustav javne odvodnje naselja Sveti Ilija.

- Varkom d.o.o. Varaždin obavještava Vas da je u cijelosti dovršena I. funkcionalna etapa Sustava za odvodnju i procišćavanje sanitarnih otpadnih voda naselja Sveti llija. Projekt je realiziran u okviru Sustava odvodnje naselja Sveti llija, a koji obuhvaća naselje Sveti llija. Projekt je sufinanciran iz sredstava Hrvatskih voda d.d. Zagreb, Općine Sveti llija, Varkom d.o.o. Varaždin te fondova EU - navodi se u obavijesti.

- Osnovni pokazatelj uspješnosti projekta je priključenje svih domaćinstava i pravnih osoba na izgrađeni sustav, s ciljem prikupljanja i pročišćavanja sanitarnih otpadnih voda. lsto je temeljni preduvjet za sufinanciranje projekta bespovratnim sredstvima iz javnih izvora - ističe se.

- Za tu potrebu na Vašoj je nekretnini izgrađeno priključno (kontrolno) reviziono okno. Pri dnu revizionog okna u smjeru Vaše nekretnine ostavljen je cijevni izvod promjera 15 cm (DN 160) za spajanje Vašeg internog sustava odvodnje - pojašnjeno je u obavijesti.

- Svakom domaćinstvu i pravnoj osobi ostavlja se rok od narednih 60 dana za priključenje (01.01.2024. godine) interne kanalizacijske mreže na izgrađeno priključno okno, a nakon kojeg roka ste Korisnik vodne usluge odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda - stoji u obavijesti Varkoma.

- Sustav je izgrađen za prikupljanje isključivo sanitarnih otpadnih voda. Nije dozvoljeno upuštanje u priključno reviziono okno oborinskih voda (krovne vode, vode s parkirališta, dvorišta i druge oborinske vode), a što će nadzirati vodno redarstvo. Cijenjenim korisnicima vodnih usluga naselja Sveti llija, Varkom d.o.o. i Općina Sveti llija zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju tijekom izgradnje Sustava odvodnje otpadnih voda - napominje se u obavijesti Varkoma.