MJESNI ODBORI GRADA IVANCA Mještanima Škriljevca i Vuglovca na korištenje predani novi društveni domovi Foto: B. Težak

MJESNI ODBORI GRADA IVANCA Mještanima Škriljevca i Vuglovca na korištenje predani novi društveni domovi

MGA/VV | 28.6.2020. u 17:50h | Objavljeno u Našim krajem

Brojni mještani Škriljevca, „najistočnijeg“ ivanečkog mjesnog odbora, velikom su feštom proslavili otvaranje novog društvenog doma u svom naselju. Jedan je to od najznačajnijih događanja za ovo mjesto koje broji i manje od 250 stanovnika, a koji su dugi niz godina isticali potrebu uređenja društvenih prostora kao nasušnu potrebu za opstojnost ovoga kraja. Stoga i ne čudi da su građani pohrlili da vide kako izgledaju prostori koje će ubuduće uvelike koristiti, što potvrđuje podatak da su ih već unaprijed rezervirali za razne slavljeničke, obiteljske i druge skupove.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Vijeća MO-a Kristijana Njegovca i članice Ines Slunjski, skupu se obratio i gradonačelnik Milorad Batinić te pozvao građane da nove društvene prostore koriste što više.

- Idućih dana stižu i sprave kojima ćemo opremiti i dječje igralište, tako da će i vaša djeca dobiti primjereno mjesto za igru. U predstojećem vremenu još nas čeka uređenje fasade, stepenica i okoliša, razmišlja se i o tome da se pergolom natkrije vanjska terasa, ali i bez toga dom je spreman za korištenje. Dom je vaš i neka vam bude na dobrobit! – poručio je gradonačelnik.

Nakon toga svi mještani uputili su se u razgledavanje unutrašnjosti te se nakon toga ostali družiti uz bogati domjenak kojim su proslavili otvaranje novih društvenih prostora u Škriljevcu. Našlo se tu i pečenog odojka, narezaka, kolača i drugih delicija, s kojima su „uskočili“ mještani sami te dijelom i domaća Mesnica Rogina, a nije izostala ni živa glazba u izvedbi Renata Valjka.

Objekt u Škriljevcu površine je 120 m2, opremljen je novom kuhinjom, kvalitetnim stolovima i stolcima i može primiti i više od 50 ljudi. Gradnju je financirao Grad Ivanec, a radove je izveo Zidarsko-fasaderski obrt Đuras iz Margečana.

Novi društveni dom s veseljem su dočekali i mještani prigradskih ivanečkih mjesnih odbora Vuglovca i Gečkovca. S obzirom na to da je objekt namijenjen dvama mjesnim odborima, na parceli pokraj nogometnog igrališta izgrađen je veći društveni dom, tlocrtne površine 145 m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima.

Iako na objektu još ima posla (predstoji uređenje fasade i okoliša), dom je potpuno spreman za korištenje. Čajna kuhinja u cijelosti je opremljena, dok su za glavnu dvoranu nabavljeni kvalitetni stolovi i stolci. Na novom prostoru, koji su mještani desetljećima čekali, Gradu su zahvalili predsjednici Vijeća MO-a Gečkovec Vladimir Kocijan i Vijeća MO-a Vuglovec Marina Putar.

- Naši mještani nikad dosad nisu imali svojih društvenih prostora. Znam da neki prijekim okom gledaju na gradnju ovakvih domova u malim naseljima, ali to su pojedinci koji ne razumiju da i naša djeca žele na toplom dočekati sv. Nikolu ili Djeda Božićnjaka, a ne se smrzavati na temperaturama ispod nule. Ili da i građani malih naselja imaju potrebu na adekvatnom mjestu održati sastanke mjesnog odbora, provesti izbore, ali i proslaviti Dan žena, dječje rođendane i sl. – poručila je M. Putar.

- Ovo je vaš dom, vi njime upravljate i koristite ga što više! Drago mi je što su mještani već rezervirali dom za predstojeće društvene i obiteljske skupove - kazao je u kratkom prigodnom obraćanju gradonačelnik Batinić te izrazio zadovoljstvo najavom mještana da će oba mjesna odbora u domu prvi put održati izbore 5. srpnja.