Načelnik općine Zvonko Šamec (lijevo) i načelnik Stožera Marijo Milak

Mjere u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki

| 19.3.2020. u 14:53h | Objavljeno u Našim krajem

Stožer civilne zaštite Općine Trnovec Bartolovečki održao je jučer, pod predsjedanjem načelnika Stožera Marija Milaka, sjednicu na kojoj su ponovljene sve mjere koje Općina provodi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki određeno da se na sahrani na mjesnom groblju u Bartolovcu i Šemovcu ispraćaj i ukop umrle osobe obavlja samo u krugu uže obitelji. Obustavlja se davanje na privremeno korištenje društvenih domova i drugih javnih prostora u vlasništvu Općine radi izbjegavanja formiranja većih grupa ljudi i javnih okupljanja – izvijestio je Milak.

Također, leci s naputkom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za postupanje građana u svrhu pravilnog postupanja i zaštite, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 stavljeni su na oglasne ploče po svim naseljima na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec poručio je sa sastanka da je donijeto niz odluka o mjerama u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Prema Odluci službenici i namještenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Trnovec Bartolovečki dužni su smanjiti broj međusobnih izravnih fizičkih kontakata, a u slučaju potrebe kontaktirati na udaljenosti od 1,5 do 2 metra te postupati u skladu sa standardima čišćenja osobnog radnog prostora – pojasnio je između ostalog Šamec.

Službenici moraju koristiti dezinfekcijska sredstva koja su im na raspolaganju te ostati u samoizolaciji ostankom kod kuće u slučaju pojave simptoma bolesti uzrokovane zarazom koronavirusom COVID-19 (vrućice i suhog kašlja) te odmah obavijestiti čelnika upravnog tijela ili drugu ovlaštenu osobu kao i nadležnu epidemiološku službu – istaknuo je načelnik.

Odlukom se ukida i uredovno vrijeme koje je određeno u tijeku radnog dana od 8:00 sati do 14:00 sati, a prema preporuci za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19 Ministarstva uprave od 13. ožujka 2020.

Također, radni sastanci održavat će se samo u slučaju nužne potrebe uz primjenu mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i korištenje dezinfekcijskih sredstava za ruke postavljenih na ulaznom prostoru zgrade u sjedištu Općine Trnovec Bartolovečki.

Vezano za prijem pismena i ostale dokumentacije građani ju mogu ubaciti u poštanski sandučić koji se nalazi na ulazu u poslovnu zgradu ili svoje zahtjeve kao i skenirana pismena proslijediti putem poštanske dostave ili putem elektronske pošte:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
procelnik@ trnovec-bartolovecki.hr
strucnisuradnik@ trnovec-bartolovecki.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
komunalnoredarstvo@ trnovec-bartolovecki.hr

U slučaju potrebe za informacijom građani mogu kontaktirati na telefonske brojeve Općine:
042 683 060, 042 550 153, 042 207 503 i 042 207 504.

Obrasci zahtjeva za ostvarivanje određenog prava kao i obavijesti o provedbi preventivnih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalaze se na internetskoj stranici Općine Trnovec Bartolovečki http://www.trnovec-bartolovecki.hr/.