Mjere u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki

Napisao/la: -
Načelnik općine Zvonko Šamec (lijevo) i načelnik Stožera Marijo Milak Načelnik općine Zvonko Šamec (lijevo) i načelnik Stožera Marijo Milak

Stožer civilne zaštite Općine Trnovec Bartolovečki održao je jučer, pod predsjedanjem načelnika Stožera Marija Milaka, sjednicu na kojoj su ponovljene sve mjere koje Općina provodi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki određeno da se na sahrani na mjesnom groblju u Bartolovcu i Šemovcu ispraćaj i ukop umrle osobe obavlja samo u krugu uže obitelji. Obustavlja se davanje na privremeno korištenje društvenih domova i drugih javnih prostora u vlasništvu Općine radi izbjegavanja formiranja većih grupa ljudi i javnih okupljanja – izvijestio je Milak.

Također, leci s naputkom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za postupanje građana u svrhu pravilnog postupanja i zaštite, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 stavljeni su na oglasne ploče po svim naseljima na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec poručio je sa sastanka da je donijeto niz odluka o mjerama u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Prema Odluci službenici i namještenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Trnovec Bartolovečki dužni su smanjiti broj međusobnih izravnih fizičkih kontakata, a u slučaju potrebe kontaktirati na udaljenosti od 1,5 do 2 metra te postupati u skladu sa standardima čišćenja osobnog radnog prostora – pojasnio je između ostalog Šamec.

Službenici moraju koristiti dezinfekcijska sredstva koja su im na raspolaganju te ostati u samoizolaciji ostankom kod kuće u slučaju pojave simptoma bolesti uzrokovane zarazom koronavirusom COVID-19 (vrućice i suhog kašlja) te odmah obavijestiti čelnika upravnog tijela ili drugu ovlaštenu osobu kao i nadležnu epidemiološku službu – istaknuo je načelnik.

Odlukom se ukida i uredovno vrijeme koje je određeno u tijeku radnog dana od 8:00 sati do 14:00 sati, a prema preporuci za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19 Ministarstva uprave od 13. ožujka 2020.

Također, radni sastanci održavat će se samo u slučaju nužne potrebe uz primjenu mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i korištenje dezinfekcijskih sredstava za ruke postavljenih na ulaznom prostoru zgrade u sjedištu Općine Trnovec Bartolovečki.

Vezano za prijem pismena i ostale dokumentacije građani ju mogu ubaciti u poštanski sandučić koji se nalazi na ulazu u poslovnu zgradu ili svoje zahtjeve kao i skenirana pismena proslijediti putem poštanske dostave ili putem elektronske pošte:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
[email protected] trnovec-bartolovecki.hr
[email protected] trnovec-bartolovecki.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
[email protected] trnovec-bartolovecki.hr

U slučaju potrebe za informacijom građani mogu kontaktirati na telefonske brojeve Općine:
042 683 060, 042 550 153, 042 207 503 i 042 207 504.

Obrasci zahtjeva za ostvarivanje određenog prava kao i obavijesti o provedbi preventivnih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nalaze se na internetskoj stranici Općine Trnovec Bartolovečki http://www.trnovec-bartolovecki.hr/.

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.