Miroslav Marković prisustvovao svečanosti obilježavanja 81. godišnjice Šemovečke bitke

vv | 2.10.2024. u 10:49h | Objavljeno u Našim krajem

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina te saborski zastupnik Miroslav Marković u utorak je u Spomen parku u Šemovcu, kod spomenika Plamen ustanka prisustvovao svečanosti obilježavanja 81. godišnjice Šemovečke bitke.

U organizaciji Udruge antifašista Varaždin i Općine Trnovec Bartolovečki odala se počast za 76 antifašista koji su poginuli 3. listopada 1943. godine.

Uz načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki Vericu Vitković, počast za poginule antifašiste odali su i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, direktor Varkoma Bruno Ister i Mladen Smoljanec u izaslanstvu SDP-a, županijska vijećnica i izaslanica župana Varaždinske županije Anita Rep, saborska zastupnica Dubravka Novak, gradonačelnik Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić, Udruga antifašista Varaždin, Zajednice udruga antifašista Krapinsko - zagorske, Međimurske, Virovitičko - podravske i Koprivničko – križevačke županije te drugi građani.

Načelnica Verica Vitković zahvalila se predsjedniku Udruge antifašista Varaždin Milivoju Dretaru i naglasila da je svakodnevni doprinos Općine Trnovec Bartolovečki brinuti o spomenicima i evocirati uspomene na pale borce. „Pitanje je gdje bi mi danas bili da nije bilo brigade i mještana ovog sela koju su se nesebično borili da oslobode ovaj narod. Hvala im na tome, a mi ćemo i dalje njegovati njihovu volju i želju te im odavati počast, vjerujem, i generacije iza nas. Ovo je naša povijest i ponosni smo što ju imamo.“ – dodala je načelnica Vitković.

Na obilježavanju 81. obljetnice Šemovečke bitke sudjelovale su i učenice Osnovne škole Šemovec koje su izvele kratki recital.

Galerija slika