Ministrica Vučković u Varaždinskim Toplicama na primopredaji novog kombi vozila za DVD

Varaždinske vijesti | 5.5.2021. u 16:05h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom obilježavanja blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, jučer je  gradonačelnica Dragica Ratković zajedno sa svojim vatrogascima dočekala novo kombi vozilo, koje je od velike važnosti za središnju vatrogasnu postrojbu unutar Vatrogasne zajednice grada Varaždinskih Toplica.

Na primopredaju novog vozila stigla je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković čije je ministarstvo osiguralo nabavku vozila. S njom je bio i saborski zastupnik Anđelko Stričak. Oboje su obećali pomoć pri izgradnju vatrogasnog vježbališta te nabavci kamiona 4X4 za zaštitu okolnih šuma. Svoju je podršku obećao i saborski zastupnik Damir Habijan.

Kombi-vozilo je nabavljeno temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019.godinu, zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Vatrogasci su velika snaga našeg grada i svojom humanošću, požrtvovnošću, svojom spremnosti, stručnosti i nadasve hrabrosti, stoje na raspolaganju svojim sugrađanima. Osim spašavanja ljudi i imovine ugrožene požarom, potresima i poplavama, pojava pandemije bolesti COVID-19 dodatno je pokazala koliko možemo računati na naše dobrovoljno vatrogastvo. Želim vam zahvaliti na svemu što činite za naš grad. Neka vas novo kombi vozilo služi dobro i dugo, a svakako možete računati na našu podršku u daljnjem radu. Stoga, još jednom, od sveg vam srca čestitam i želim sve najbolje povodom vašeg blagdana, vašeg zaštitnika svetog Florijana - rekla je prilikom obraćanja gradonačelnica Dragica Ratković.