Memorandum o suradnji s Makendoncima - Breznički Hum i općina Gradsko u projektu prijateljstva

Varaždinske vijesti | 3.10.2022. u 18:31h | Objavljeno u Našim krajem

Posljednje je rujanske subote započelo razdoblje prijateljske suradnje između dviju dijametralno udaljenih općina – hrvatskog Brezničkog Huma i općine Gradsko u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, uslijed nedavnoga susreta na zajedničkom europrojektu održanom u Novom Marofu, dogovoren je početak suradnje između ovih dviju općina na bazi kulturnih, turističkih, tradicijskih i gospodarskih događanja, a memorandum su tim povodom u Brezničkom Humu potpisala dvojica općinskih načelnika – hrvatski Zoran Hegedić i njegov makedonski kolega Kiro Nackov.

- Riječ je o promicanju i jačanju prijateljskih veza između Republika Hrvatske i Sjeverne Makedonije s ciljem uspostavljanja i produbljivanja zajedničke suradnje – istaknuo je načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić, i naglasio kako će dvije lokalne samouprave ovim putem ostvarivati zajedničke ciljeve i partnerstva na lokalnoj razini razmjenjujući mišljenja i iskustva.

- Radujem se suradnji kroz provedbu zajedničkih aktivnosti i projekata koji će poticati napredak u svim područjima društvenog života dviju općina – naglasio je makedonski načelnik Kiro Nackov, i rekao kako će poseban naglasak u suradnji biti na području ruralnog turizma, kulture, obrazovanja i sporta organiziranjem zajedničkih priredbi folklornih i sportskih skupina.

Uspostavljanje gospodarske suradnje kroz osiguranje povoljnih uvjeta za gospodarsko povezivanje poslovnog sektora u različitim poslovnim aktivnostima, razmjena informacija i promicanje proizvoda i usluga tipičnih za obje općine predstavljat će osnovu buduće zajedničke suradnje ovih dviju općina – zaključeno je s obje strane.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci