Maturanti Srednje škole Ivanec u prepunoj dvorani izveli priredbu za pamćenje

MGA/Varaždinske vijesti | 23.5.2019. u 14:11h | Objavljeno u Našim krajem

Bučnim mimohodom ivanečkim ulicama te raskošnim plesnim i scenskim programom održanom u prepunoj srednjoškolskoj sportskoj dvorani, 134 maturanta Srednje škole Ivanec generacije 2018./2019. oprostilo se od svojih srednjoškolskih dana.

Pratila ih je oduševljena publika koja je dvoranu ispunila do zadnjeg mjesta te burnim pljeskom nagradila njihove izvedbe koje su vrijedno uvježbavali proteklih nekoliko mjeseci.

Nakon ulaska u dvoranu uz zvukove Radetzky marša i svečanog postrojavanja te izvedbe studentske himne Gaudeamus igitur, svim maturantima i brojnoj publici obratila se ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina.

- Ova generacija maturanata bila je uistinu posebna, inovativna i kreativna. Svoje plesne i scenske nastupe vrijedno su uvježbavali posljednjih nekoliko mjeseci, a s puno pažnje kreirali su i osmišljavali svoje kostime – naglasila je ravnateljica te svim maturantima poželjela sreću na predstojećem životnom putu.

U nastavku su plesni program, inspiriran računalnom igricom Super Mario, izveli maturanti 3. P/C (prodavači i CNC operateri) s razrednicom Anom Rajner.

Četvrti G3 predstavio se sjajnom koreografijom i nastupom španjolskih plesačica i toreadora te s matadorom Damirom Žugecom u završnoj sceni.

Skupina kauboja i Indijanki iz 4. G1 sa svojom je razrednicom Renatom Vlaisavljević izvela urnebesan program inspiriran Divljim zapadom.

A 4.G2 s razrednicom Danijelom Sabol oduševljenoj publici je predočio sjajnu plesnu i scensku priču iz turskog harema i kupelji, u kojoj su Turci vitlali jataganima, a na kraju zaplesali s egzotičnim plesačicama.

Publika je burnim pljeskom popratila i nastup Veselih Bavaraca iz 4. E, jedinog ekonomskog odjela u generaciji koji je vodila razrednica Anita Čelig, a koji je priredio urnebesnu plesnu paradu.

Iako nije nastupili u plesnom programu, dio maturantske priče bio je i odjel 3. S/D (stolari, vodoinstalateri, instalateri kućnih instalacija) sa svojim razrednikom Ivanom Bagarićem.

Svaki razred se od nastavnika i cijelog školskog kolektiva oprostio prigodnim dirljivim (ili duhovitim) riječima i cvijećem te originalnim poklonima svojim razrednicima za uspomenu.

Plesnu predstavu maturanata pratili su i predstavnici škola iz Španjolske, Italije, Poljske, Slovenije i drugih dijelova Hrvatske koji su prethodno u Učionici budućnosti sudjelovali na završnoj konferenciji EU projekta HERE Map Makers, kao i županijski pročelnik za školstvo Miroslav Huđek i predstavnici Grada Ivanca. Priredbu je vodila Ivana Matić.

Jedinstvenim programom, kakvog ne priređuje nijedna druga škola u Hrvatskoj, od svoje se škole i profesora na dostojanstven i kulturan način oprostila još jedna generacija ivanečkih maturanata.

Galerija slika