Maruševec: U 2019. godini za financiranje programa i projekata udruga 275.000 kuna Foto: Općina Maruševec

Maruševec: U 2019. godini za financiranje programa i projekata udruga 275.000 kuna

Varaždinske vijesti | 10.4.2019. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Maruševec održano je potpisivanje ugovora s predstavnicima udrugama čiji su programi i projekti zadovoljili kriterije općinskog Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro.

Potpisivanju ugovora nazočili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša. Načelnik Šprem pozdravio je okupljene i izrazio svoje zadovoljstvo brojem prijava programa i projekata koji doprinose razvoju civilnog društva u Općini Maruševec.

– Iako već godinama „nagrađujemo“ udruge koje djeluju na našem području za svoje prijavljene aktivnosti, Općina Maruševec spremna je podržati svaku dodatnu aktivnost članica i članova udruga ako to vodi ka dodatnom iskoraku u odnosu na dosadašnje aktivnosti. Na našem području djeluje puno aktivnih udruga i drago mi je da danas možemo potpisati ugovore za financijsku pomoć koja će im koristiti u kvalitetnoj realizaciji prijavljenih programa i projekata - rekao je tom prilikom Šprem.

Zamjenik načelnika Mario Klapša kazao je čestitao je predstavnicima udruga na kvalitetno pripremljenim programima i projektima.

– Bez vaših društvenih aktivnosti kvaliteta života u našoj općini sigurno ne bi bila na ovoj visini, pa smo zato i odlučili podržati svaki prijavljeni projekt i program. Njihovom provedbom predstavljate sve nas, svoju općinu, ostvarujete rezultate izvan granica općine i države, te čuvate kulturu i tradiciju ovoga kraja, a u njihovoj raznolikosti zapravo leži pravo bogatstvo naše općine - rekao je Klapša te dodao kako posebno vesele prijavljeni projekti koji naglasak stavljaju na aktivnosti i rad s djecom jer je najmlađe potrebno od malena zainteresirati ih za učenje, glazbu, ples, šah, kao i ostale sportske aktivnosti, da bi kasnije bili uspješni ljudi.

Javni je poziv raspisan u veljači ove godine, a na poziv su pristigle 24 prijave iz 18 udruga s kojima je Općina Maruševec potpisala ugovore za koje je općinskom proračunu osigurano 275.000 kuna.

090419-udruge-ugovori-marusevec_4.jpeg

090419-udruge-ugovori-marusevec_3.jpeg

090419-udruge-ugovori-marusevec_2.jpeg

090419-udruge-ugovori-marusevec_1.jpeg