Marijan Borak iz Radovca u krugu obitelji proslavio 80. rođendan

VV / F. Talan | 20.7.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Marijan Borak iz Radovca proteklih je dana proslavio lijepi, okrugli - 80. rođendan.

Rodio se u Križovljanu, 13. srpnja 1944. godine. Djetinjstvo je proveo uz roditelje Mirka i Josipu te braću - Martu, Stjepana i Anđelu.

Oskudica i siromaštvo pratila je uglavnom sve obitelji, a rat i poratno siromaštvo nije mimoišlo ni obitelj Borak. Marijan je osnovnu školu polazio u školi Križovljan i Babinec nakon čega je kao 15-godišnjak počeo raditi na "šumariji" Varaždin gdje je proveo osam mjeseci, a potom se 1960. zaposlio u Mariboru u građevinskom poduzeću Staubar. Uz rad, završio je osposobljavanje za zanimanje zidar, a uz posao završio je i doškolovanje za poslovođu, s kojeg radnog mjesta je 2002. godine otišao u mirovinu.

Sad već daleke 1968. godine, u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa sklopio je brak s Katarinom Kukec. Živjeli su u Radovec Polju, a rodilo im se dvoje djece, Marijan i Darko. S godinama se obitelj proširila - stigli su i unuci Karlo, Lara, Filip i Luka.

U zahvalu za 80 godina života, organizirano je obiteljske okupljanje kojem su se, uz djecu i unuke, pridružili braća i prijatelji. Prigodnom recitacijom slavljeniku je rođendan čestitao Srećko Dugi, a blagoslov prisutnih, kao i jela u restoranu Žmah, obavio je nećak, vlč. Vlado Borak, župnik iz Višnjice.

Marijan_Borak_Radovec_80_rodjendan_1.jpg

Marijan_Borak_Radovec_80_rodjendan_2.jpg

Marijan_Borak_Radovec_80_rodjendan_3.jpg

Marijan_Borak_Radovec_80_rodjendan_4.jpg

Marijan_Borak_Radovec_80_rodjendan_5.jpg