Margečan, Varaždin i Ludbreg: Biskup Mrzljak krstio 11 djece, među njima i Ilčićevog sina Foto: Varaždinska biskupija

Margečan, Varaždin i Ludbreg: Biskup Mrzljak krstio 11 djece, među njima i Ilčićevog sina

Varaždinske vijesti | 23.6.2017. u 10:17h | Objavljeno u Našim krajem

Veselo i raspjevano bilo je u župnoj crkvi svete Margarete u Margečanu u subotu 17. lipnja. Razlog je nesvakidašnji - krštenje čak devetero djece, od čega troje iz obitelji s petero ili više djece. Djecu je krstio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Tako su sakrament krštenja primili Iris Slunjski, sedmo dijete u obitelji Zvonka i Štefice Slunjski, Adam Biškup, peto dijete u obitelji Danijela i Barbare Biškup, Marta Pejaković, peto dijete u obitelji Tomislava i Silvije Pejaković, zatim Rafael Grbac, sin Vedrana i Tihane, Leon Kalanjuš, sin Steve Bogdana i Mirjane Kalanjuš, dok su Zdenko Kalanjuš i Behara Balog iz Tužnog sakrament krštenja tražili za svoje četvero djece; Dominika, Rosanu, Merimu i Matijasa.

Osim njih, varaždinski je biskup u subotu krstio još dvoje djece iz višečlanih obitelji. Najprije je u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu u jutarnjim satima krstio Stjepana Ilčića, šesto dijete u obitelji Ladislava i Lidije Ilčić, a u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu članom kršćanske zajednice postao je i Ivano Filipašić, peto dijete u obitelji Ivana i Jelene Filipašić.