MARGEČAN Asfaltirano novo igralište, ove godine radovi na gradnji trga Foto: Grad Ivanec

MARGEČAN Asfaltirano novo igralište, ove godine radovi na gradnji trga

Varaždinske vijesti | 15.1.2021. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nedavnim asfaltiranjem velikog višenamjenskog sportskog igrališta, u Margečanu je završila prva faza radova u sklopu šireg projekta, koji obuhvaća i uređenje manjeg trga u drugoj fazi, a ono će se realizirati ove godine.

- Time će se centar naselja urediti kao dopadljiva cjelina s lijepo uređenim pješačkim površinama, suvremenom javnom rasvjetom i urbanom opremom, namijenjena druženju svih generacija toga kraja - ističu iz Grada Ivanca.

Projekt uređenja centra naselja izradio je Studio Nexar iz Ivanca.

U prvoj fazi izvedeni su opsežni zahvati: nakon zemljanih radova, uslijedila je gradnja betonske ograde oko cijelog obuhvata novog igrališta, potom i pripremni radovi nakon kojih je uslijedilo polaganje asfalta. Igralište će se iscrtati i opremiti za mali nogomet, košarku i odbojku. Sve troškove ove investicije vrijedne 500.000 kuna pokrio je Grad Ivanec. Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove je izvela tvrtka Iskopi MS iz Vuglovca.

U sklopu projekta budućeg manjeg trga u Margečanu planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i gradnja i opremanje dječjeg igrališta, koje ovo naselje sada nema.

S obzirom na lokaciju i površinu građevinske parcele koja nije bila dovoljno velika za predviđene sadržaje, Grad Ivanec je obuhvat gradnje trebao proširiti i na zemljište u vlasništvu škole na kome je bilo staro igralište, za što je i dobio suglasnost njena osnivača, Varaždinske županije. Budući da je stoga morao osigurati zamjensko igralište, u prvoj fazi je na lokaciji malo zapadnijoj od dosadašnjeg igrališta, sagrađeno najprije novo igralište.

U drugoj i završnoj fazi koja slijedi ove godine, pokraj njega će se urediti i dječje igralište te opremiti spravama, a uredit će se i okoliš područne škole.

Površina sa suprotne, istočne strane, preuredit će se u mali trg. U njegovu sklopu bit će uređene pješačke površine, urbana oprema (suvremena javna rasvjeta, paviljon stiliziran kao umjetnička instalacija, klupe i sl.), a u centru će se zasaditi autohtone biljne vrste poput lipe, bijele i crvene murve, javora i raznih šumskih vrsta, čime će park dobiti edukativni karakter.

Mještani toga kraja radove prate s velikom pažnjom, pa su tako gradski vijećnici iz Margečana Danica Prašnjak i Zdenko Đuras te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Zvonko Brežnjak i član Vijeća Vinko Zagorac više puta obišli gradilište.

margecan_igraliste_14-01-2021_1.jpg

margecan_igraliste_14-01-2021_2.jpg

margecan_igraliste_14-01-2021_3.jpg

margecan_igraliste_14-01-2021_4.jpg

margecan_igraliste_14-01-2021_5.jpg

Označeno u