Mališani na području Novog Marofa dobili šest novih igrališta

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.9.2016. u 16:04h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući osiguranim sredstvima u proračunu mališani na području Novog Marofa dobili su šest novih igrališta dok su još tri nadopunjena dječjim spravama za igranje koja su nedostajala.

Kompletna dječja igrališta, opremljena su s dvije ljuljačke, toboganom, penjalicom i klackalicama, a postavljenja su u Završju, Podevčevu, Strmcu, Remetincu, Ključu i Mađarevu. Osim novih igrališta, postojeća u Donjem Makojišću, kod škole, te u Sudovcu i Gornjem Makojišću nadopunjena su spravama koje su nedostajale.

Također, u Novom Marofu postavljeno je dječje igralište s kućicom u što se donacijom za uređenje uključila i tvrtka Kanuf Insulation iz Novog Marofa. Ukupna vrijednost postavljenih dječjih igrališta i dječjih sprava kojima su dopunjena postojeća igrališta je 70 tisuća kuna.

Na proljeće je u planu postavljanje dječjeg igrališta u Možđencu i kod Društvenog doma u Remetincu. Za svako dječje igralište predviđeno je i postavljanje klupa i koševa za smeće za što je osigurano dodatnih oko 20 tisuća kuna čime ukupno uložena sredstva iznose oko 90 tisuća kuna.

Svaki projekt, svako ulaganja, je razlog za zadovoljstvo i mještana i gradske uprave. Ali kada znaš da će novopostavljena igrališta koristiti naši najmlađi mještani gdje će, nadam se, provesti vesele trenutke svog djetinjstva, onda je zadovoljstvo još veće. Ovakvih ulaganja bit će i dalje – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Galerija slika