Ludbrežani, budite mirni: o vama brine novih, 25 vatrogasaca Foto: Vatrogasna zajednica općine Sveti Đurđ

Ludbrežani, budite mirni: o vama brine novih, 25 vatrogasaca

VV | 18.12.2023. u 20:16h | Objavljeno u Našim krajem

U vremenima obilježenim sve češćim prirodnim i tehničko-tehnološkim nepogodama, stanovništvo ludbreške regije ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane može dočekati spokojnije – o njihovoj sigurnosti i zaštiti brine novih 25 dobrovoljnih vatrogasaca.

tecaj_ludbreg_2.jpg

Nakon dvomjesečnog programa, 80-ak školskih sati provedenih u teorijskoj i praktičnoj obuci, završni ispit u Ludbregu položili su kandidati s područja grada Ludbrega te općina Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec i Mali Bukovec. Stekli su time prvo odnosno temeljno zvanje "vatrogasac", nastavivši tako tradiciju organizacije najmanje jednog programa osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca u ludbreškoj regiji tijekom posljednjih 15-ak godina.

tecaj_ludbreg_4.jpg

Devetoro članica pokazalo se podjednako spremnima za sve izazove uobičajeno "muškog“ zanimanja, a prepreku nisu stvarale ni dobne razlike, s obzirom na više od 30 godina razlike u dobi između najmlađeg i najstarijeg polaznika. Znatan dio njih primio je odlične ocjene predavača organiziranih od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, iskazavši spremnost za daljnje školovanje u području sve složenije vatrogasne struke.

tecaj_ludbreg_1.jpg

Zadovoljstvo i ponos zbog znanja i entuzijazma iskazanih od strane polaznika u obliku prigodne čestitke uputili su im koordinatori ovog programa Jurica Havaić (zapovjednik VZG/DVD-a Ludbreg) i Stjepan Kovaček (zapovjednik VZO Sveti Đurđ). Svoje će novo znanje i stečene vještine novi vatrogasci razvijati na različitim vježbama i programima edukacije, primjenjujući ga na svim vrstama intervencija koje se pokažu potrebnima radi zaštite ljudi i imovine.

Označeno u