Ludbreški mladi tehničari uspješni na državnom natjecanju

VV | 12.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Primoštenu je od 2. do 4. svibnja održano 64. državno natjecanje mladih tehničara – najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca. Organizatori državnog natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na državnoj razini sudjelovalo je 242 natjecatelja. Vrijeme predviđeno za provedbu državnoga natjecanja bilo je tri dana, to jest ukupno 12 školskih sati: 2 školska sata za pisanu provjeru znanja, 8 školskih sati za izradu tehničke tvorevine te do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

Na natjecanje su pozvani učenici OŠ Ludbreg, vođeni učiteljicom tehničke kulture Tanjom Ceglec, a članovi Kluba tehnike unutar Zajednice tehničke kulture Ludbreg: Kiara Vuk kao pobjednica županijske razine u području radiokomunikacija (mentor: Slobodan Popović) i Filip Habrka (mentor Dragutin Gerić) kao viceprvak županijske razine natjecanja u području automatike.

U vrlo jakoj konkurenciji pobjednika istog područja iz drugih županija, Kiara Vuk osvojila je 3. mjesto, Filip Habrka 11. mjesto. Posebnu pohvalu dobili su Kiara Vuk i njen mentor za izuzetno precizno odrađen praktični rad. Samo da napomenemo, radi se o postupku precizne elektronike. Kiara je prvih pola sata imala neispravnu lemilicu, no unatoč poporavljanju lema, bila je savršena. Mirna ruka, precizno oko i iskustvo pobijedili su i neispravni uređaj.

foto3.jpg