Ludbreški Lukom spreman za zimu, zimska služba ima i novi posipač Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški Lukom spreman za zimu, zimska služba ima i novi posipač

Varaždinske vijesti | 17.11.2020. u 09:54h | Objavljeno u Našim krajem

Sezonu zimskog održavanja koja službeno traje od 15. studenoga do 15. ožujka zimska služba ludbreškog komunalnog poduzeća Lukom dočekuje spremna i dovoljno opremljena ljudstvom, vozilom, opremom i materijalom.

Grad Ludbreg i Lukom d.o.o. sklopili su Ugovor o povjeravanju poslova održavanja nerazvrstanih cesta Grada Ludbrega u zimskim uvjetima. Lukom će tako obavljati radove neophodne za održavanje prohodnosti cesta i sigurnog odvijanja prometa,

– Posljednjih nekoliko godina imamo blaže zime, a samim time i mirniju situaciju kada je u pitanju rad zimske službe. Ipak, moramo se dobro pripremiti kako nas zima ne bi uhvatila nespremne. Vjerujem da će Lukom u svakom slučaju kvalitetno i pravovremeno biti na terenu, a uz njih tu su i vrijedni i dugogodišnji kooperanti koji održavaju naselja u kojima obično žive ili su u neposrednoj blizini kako bi mogli pravovremeno reagirati. Uz njihov zajednički angažman ne trebamo brinuti o prohodnosti cesta, a na nama građanima je da isto tako vodimo brigu o čišćenju ispred svojih domova – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz ludbreškog komunalnog poduzeća ističu kako su oni spremni, razrađen je plan djelovanja i određeni su prioriteti u čišćenju u slučaju većih padalina.

– Spremni smo u tehničkom dijelu, a spremno je i ljudstvo jer poznato je da se dio terena čisti i ručno. Prošle smo godine nabavili novi posipač na električni pogon što nam je uvelike olakšalo posao – rekla je Spomenka Škafec, direktorica Lukoma.

Označeno u