Ludbreg: Počela zamjena stare i neučinkovite rasvjete na području Apatije i Slokovca Foto: Ilustracija

Ludbreg: Počela zamjena stare i neučinkovite rasvjete na području Apatije i Slokovca

V.V. | 28.8.2019. u 13:17h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Apatije u tijeku je zamjena stare i neučinkovite javne rasvjete s novom LED rasvjetom. Projekt je to kojim će se i ovo naselje adekvatno osvijetliti jer poznato je da se kvalitetnom rasvjetom smanjuje broj prometnih nezgoda.

- Obzirom da su Apatija i Slokovec ostali izvan projekta kojim smo zamijenili svu neučinkovitu javnu rasvjetu na području Ludbrega, Selnika i Kućana odlučili smo krenuti u zamjenu rasvjete koja troši previše struje, a k tome i slabo osvjetljava - rekla je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik. Provedba radova izvodi se bez sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša obzirom da se Grad Ludbreg nalazi u sedmoj razini razvijenosti te se ne može prijaviti na natječaj.

- Krenuli smo probno s Apatijom i Slokovcom. U Apatiji je obavljena zamjena starih lampi, a sada ide i popuna praznih mjesta kako bi rasvjeta bila zadovoljavajuća - objašnjava zamjenica.

Dodaje kako se istovremeno ide i s projektom spajanja rasvjete Apatija-Slokovec kako bi biciklisti, pješaci, a i vozači imali sigurniji prolaz tim naseljima.

- Završetak projekta očekujemo s početkom jeseni. Uskoro nam kreću i radovi u Poljancu, a potom u narednoj fazi krećemo sa zamjenom rasvjete u Globočecu, Čukovcu i Bolfanu - kaže zamjenica gradonačelnika. Najkompleksnija situacija, zbog samog terena, je u Vinogradima Ludbreškim u kojima je u planu popuna rasvjete dok se finalizacija projekta javne rasvjete u tom naselju očekuje 2021. godine.

Označeno u