Ludbreg: U sklopu projekta #justbike popravljat će stare bicikle koje će donirati Gradu Foto: upout.com

Ludbreg: U sklopu projekta #justbike popravljat će stare bicikle koje će donirati Gradu

| 11.8.2016. u 13:01h | Objavljeno u Našim krajem

Od 14. do 22. kolovoza Razvojna udruga Ludbreg će u Ludbregu organizirati radionice popravljanja starih bicikala, koji će nakon toga biti donirani ludbreškoj zajednici u vidu besplatnih javnih bicikala.

Aktivnosti će se provoditi u sklopu projekta #justbike odobrenog od Agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu programa Erasmus+, koji je financiran od strane Europske komisije.

- Ciljevi projekta obuhvaćaju promociju aktivnog i kreativnog načina života korištenjem bicikala, kako među sudionicima projekta tako i među građanima - kazao nam je predsjednik Razvojne udruge, Kristian Pirc.

U sklopu projektnih aktivnosti Razvojna udruga Ludbreg će u periodu od 14. do 22. kolovoza 2016. ugostiti 34 sudionika partnerskih nevladinih organizacija iz Makedonije, Grčke, Poljske i Rumunjske koji će provoditi brojne aktivnosti koncepcijski bazirane na neformalnim metodama učenja.

Središnji događaj ovog projekta, „Dan u zajednici“, će se održati 20. kolovoza, s početkom u 10.30 sati na Otoku mladosti u Ludbregu, a u sklopu kojeg će se građani Grada Ludbrega pridružiti sudionicima projekta u kraćem defileu gradskim ulicama.

U sklopu istog dana udruga će i službeno predati bicikle na javnu upotrebu građanima Grada Ludbrega.

Podršku projektu dao je i Grad Ludbreg na čelu s gradonačelnikom Dubravkom Bilićem.

- Realizacija projekta doprinijet će promociji aktivnog i kreativnog života korištenjem bicikala i ukoliko će biti potrebno Grad Ludbreg je spreman pripomoći provedbi pojedinih projektnih aktivnosti - poručili su iz Grada Ludbrega.

Označeno u