Ludbreg petkom: Predstava ‘Legitimacija’ u Centru za kulturu i informiranje ‘D. Novak’

| 3.11.2022. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

Program ‘Ludbreg petkom’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ ovog petka, 4. studenog, u novu dvoranu CZKIDN donosi predstavu za odrasle koja nosi naziv ‘Legitimacije’.

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, kazališta predmeta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog predmeta, susreta ili događaja nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet.

Kroz jednu večer ljubavi i prijateljstva protagonisti Norma, Viki, Leni i David mazit će vas i nasmijavati, brinuti se za to da ste sigurni i zaštićeni, da možda plačete i ako to poželite, na kraju ove predstave, doma dođete malo promijenjeni.

Na sceni, glumci prolaze proces šetnje po vlastitoj memoriji te se igraju simbolima, predmetima i emocijama. Krajnji rezultat je četiri “vlastitih soba”, prostorija u kojima izvođači igraju (u najširem smislu te riječi) svoju priču: kroz predmete, multimediju, pokret i pripovijedanje.

Predstavu izvodi Umjetnička organizacija LOFT i kazališna družina CLOU, a ulaz na predstavu koja počinje u 19 sati je besplatan.