Ludbreg: Nova zgrada dodatno će pogoršati problem parkiranja kod gradske tržnice

| 2.2.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća riječi je bilo i o parkirališnim mjestima na području Ludbrega, točnije parkiranju kod gradske tržnice. Vijećnica Kristina Mirčetić-Petrin (SDP) postavila je pitanje što s parkiralištem kod tržnice s obzirom da je pola tog dijela na kojem su parkirališna mjesta prodano i namjerava se graditi nova zgrada.

- Zanima me što će biti s javnim parkiralištem u gradu, a pogotovo kod tržnice s obzirom da je vikendima i danima kad se održava prodaja na tržnici velika gužva i što će biti s onima koji su dosad na tim mjestima imali svoje kamiončiće za prodaju – upitala je Mirčetić-Petrin.

Gradonačelnik Dubravko Bilić odgovorio je kako se izmjenom stanja na tom parkirališnom mjestu moramo prilagoditi novonastaloj situaciji.

- Mi već dulje vrijeme kroz jedan prijavljen projekt koji se nije realizirao, imamo namjeru preurediti taj prostor i uvesti red jer moramo priznati da je ne samo u dane tržnice, srijedom i subotom, nego generalno taj prostor jako teško organizirati da funkcionira za potrebe tržnice, ali i potrebe parkiranja. Zadnjih desetak godina često smo mijenjali odluke o parkiranju. Imali smo naplatu po cijelome gradu, dakle i u toj zoni, pa smo ukinuli tu zonu te je ostala naplata u samo jednoj zoni da bismo u zadnje vrijeme ukinuli naplatu parkiranja na području cijelog Ludbrega. Po svim standardima zgrade su dužne osigurati svojim stanarima parkirna mjesta, međutim u Ludbregu to baš i nije tako. Imamo premalen broj parkirnih mjesta za broj automobila koji se nalaze na jednoj lokaciji. Našim sugrađanima jako je teško parkirati 50 ili 100 metara dalje od zamišljenog mjesta i onda se stvaraju gužve. Uređenje prostora za parkiranje koji je pod koncesijom jer parkiralištem upravlja tržnica zamišljeno je da osiguramo 12-15 mjesta u pravilnom obliku i na uređen način svake srijede i subote za one koji prodaju na vreće, odnosno veću količinu robe, a za one koji prodaju manju da tu djelatnost obavljaju u prostoru same tržnice - pojasnio je Bilić.