Ludbreg glavna tema novog broja časopisa Meridijani

Varaždinske vijesti | 18.9.2019. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu Svjetskog dana turizma, Izdavačka kuća "Meridijani" i Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" Ludbreg organiziraju javno predstavljanje 207. broja časopisa "Meridijani" s Ludbregom
kao glavnom temom broja.

Izdanje časopisa za rujan i lsitopad će predstaviti akademik Dragutin Feletar, Milivoj Dretar, prof., Petra Somek, prof., Hrvoje Dečak, mag. nov., i Juraj Bubalo, prof., a predstavljanje će se održati u petak, 27. rujna, u 18 sati u Hotelu Amalia u Ludbregu (Trg Sv. Trojstva 26).

Osim o Ludbregu, na predstavljanju će biti riječi o ostalim temama iz časopisa kao što su nacionalni parkovi Paklenica i Krka, o stogodišnjici Etnografskog muzeja u Zagrebu, te o turističkim adutima Malinske na Krku. Od svjetskih tema tu su turski gard Dogubayazit podno Ararata, Kanyakumari na samom jugu Indije, oaza Huacachina u Peruu, putovanje vlakom na austrijski vrh Schneeberg, putni crtački dnevnik slikara Daniela Srdareva iz Kopenhagena, ergela Piber kod Graza i prapovijesne sojenice u austrijskoj pokrajini Salzkammergut. Govorit će se i o velikom putniku i istraživaču Tiboru Sekelju, čiju biografija se nalazi u časopisu.

Ulaz na predstavljanje časopisa je besplatan.

Označeno u