Ludbreg: Donijete odluke o maloprodajnom centru, solarnoj elektrani i ravnateljici centra Lori Foto: Martin Novosel

Ludbreg: Donijete odluke o maloprodajnom centru, solarnoj elektrani i ravnateljici centra Lori

vv | 29.2.2024. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

Gradski su vijećnici na sjednici održanoj 27. veljače donijeli Rješenje kojim je prihvaćena ponuda ponuditelja Fanon d.o.o. iz Petrijanca za kupnju zemljišta uz zaobilaznicu u Ulici 5. studenog u Ludbregu. Riječ je o oranici Černile veličine 4499m2, a kupoprodajna cijena iznosi 64 tisuće eura.

Prema poslovnom plan tvrtka Fanon tamo namjerava izgraditi CIBO centar, maloprodajni prostor, centar za ratarstvo i otkupno mjesto sirovina, odnosno žitarica i uljarica. Visina planirane investicije je 550 tisuća eura, a planirani rok za dovršetak izgradnje je 12 mjeseci od dana ishođenja građevinske dozvole. U planu imaju i zapošljavanje četiri osobe.

Vijećnici su donijeli i Rješenje o prihvaćanju ponude ponuditelja Bomark pak d.o.o. iz Ludbrega za kupnju nekretnina iz Rješenja o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Preloškoj ulici u Ludbregu. Rješenjem se odobrava prodaja nekretnina za iznos od 100.410,00 eura. Prema poslovnom planu gradit će solarnu elektranu s trafostanicom. Visina planirane investicije je milijun eura, a planirani rok za dovršetak izgradnje je 2025. godina.

Na prethodnoj sjednici je također izglasano Rješenje o imenovanju ravnateljice Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI. Ravnateljicom Centra imenovana je Željka Marković-Bilić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

- Odbor za izbor i imenovanje na svojoj sjednici razmatrao je dostavljenu prijavu te je utvrdio da ista predana u roku, da kandidatkinja ispunjava sve uvjete iz natječaja te da ju uz prijavu priložena sva potrebna dokumentacija - objašnjeno je na sjednici.

U prosincu prošle godine osnovana je ustanova regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – Lori.

Ustanova je registrirana za djelatnosti neformalnog odgoja i obrazovanja, s naglaskom na promicanje STEM i STEAM područja, popularizaciju prirodnih predmeta i organizaciju seminara, kongresa i predavanja. Ustanova će svoje djelatnosti obavljati u novim, suvremenim i moderno opremljenim zgradama u sklopu kompleksa bivšeg Mlina u Kalničkoj ulici u Ludbregu, gdje će biti smještene prve Newton učionice u Hrvatskoj, građene i uređene po poznatom i popularnom norveškom modelu podučavanja.