Ludbreg domaćin značajne biciklističke utrke Tour of Croatia

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 09:31h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreg će ove godine biti domaćin utrke "Tour of Croatia" koja se održava treću godinu zaredom. Biciklisti će kroz Ludbreg proći 18. travnja kada se vozi prva etapa utrke Osijek – Koprivnica. Očekivani dolazak u Ludbreg je oko 16 sati.

Biciklistička utrka "Tour of Croatia" jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Ove godine biciklisti će u šest etapa proći preko 1000 kilometara kroz cijelu državu u razdoblju od 18. do 23. travnja.

- Ponosni smo što smo i ove godine dio utrke "Tour of Croatia" jer je to prilika da ponovo svijetu pokažemo Ludbreg, sve njegove ljepote i zanimljivosti. Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport i Eurosport Asia tako da će sliku iz Hrvatske, odnosno Ludbrega vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta. Najveći broj posjetitelja okupit će se sigurno na Trgu Svetog Trojstva kuda će također proći brojni biciklisti - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Naime, utrka će okupiti preko 20 momčadi među kojima su i World Tour ekipe koje pripadaju najvišem rangu Svjetske biciklističke organizacije (UC1I). Organizator "Tour of Croatia" je agencija Top Sport Events.

 

Označeno u