Ludbreg: Bomark kupuje gradsko zemljište, gradit će solarnu elektranu s trafostanicom

vv | 18.1.2024. u 08:26h | Objavljeno u Našim krajem

Gradski vijećnici Ludbrega su na sjednici u utorak, 16. siječnja, jednoglasno izglasali prodaju zemljišta u Selniku uz obilaznicu i benzinsku pumpu tvrtki Bomark Pak. Navedeno zemljište (čkbr. 370, 371, 372 i 373/1) Bomark će od Grada Ludbreg kupiti po cijeni od 123.825,00 € što je identični iznos od početne kupoprodajne cijene iz natječaja.

Zemljiste-scaled.jpg

Prema dostavljenom poslovnom planu planirana je izgradnja solarne elektrane s trafostanicom čime bi smanjili potrebe za otkup električne energije, a ujedno koristili u svojem proizvodnom procesu oko 21% zelene energije. Planirani iznos ulaganja iznosi 750.000 €, a planirani rok završetka projekta je do kraja 2024. godine.

- S obzirom da je tvrtka BOMARK PAK d.o.o. najveći potrošač električne energije na području Ludbrega i okolice s trenutnom godišnjom potrošnjom od oko 40.000.000 kWh te zakupljenom vršnom snagom od 9,99 MW izgradnja navedene solarne elektrane smanjila bi potrebe za otkupom električne energije. Samim time osigurali bi kontinuitet i smanjenje udjela energenata u gotovom proizvodu čime bi povećali konkurentnost i neovisnost na tržištu s obzirom na česte fluktuacije cijene energenata što bi nam omogućilo daljnji razvoj, modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta, a samim time i zapošljavanje novih radnika - poručuju iz vodstva tvrtke.

Navedenom investicijom tvrtka Bomark Pak d.o.o. kao proizvođač postala bi jedan od najvećih korisnika zelene energije u Republici Hrvatskoj.