Ludbreški Reformisti: "Grad Ludbreg još nije čuo za transparentnost" Foto: Grad Ludbreg / ilustracija

Ludbreški Reformisti: "Grad Ludbreg još nije čuo za transparentnost"

Varaždinske vijesti | 28.12.2021. u 11:59h | Objavljeno u Našim krajem

- I dok se svakim danom sve više govori o transparentnosti u JLS-ima, grad Ludbreg očito ne prati donošenje novih zakona, ali ni ne mari za zahtjeve građana koji žele imati uvid u trošenje novaca iz gradskog proračuna - priopćili su ludbreški Reformisti.

- Uoči 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici su dobili poziv za sudjelovanjem na sjednici koja će se ponovno održati online. Istovremeno, županija, kao i grad Varaždin, koji imaju znatno više vijećnika, u istim okolnostima, svoje sjednice održavaju uživo. Postavlja se pitanje želi li se nešto sakriti od građana Ludbrega, budući da mediji ne prenose online sjednice? - kažu Reformisti.

- Neprihvatljivo je da na sjednici na kojoj se donosi proračun grada, građani ne čuju kako se troši njihov novac. Na to smo upozorili i na prošloj sjednici. U zapisnicima sa prošlih sjednica, kod rasprave po točkama, samo se konstatira da su pojedini vijećnici sudjelovali u raspravi, a ne i što su govorili, što je također potpuno neprihvatljivo, budući da se time od javnosti skriva što misli oporba i što rade vijećnici. Zahvaljujući online sjednicama ljudi nisu upoznati s radom ili ne radom vijećnika i njihovim stavovima.
Očito je da je gradonačelniku i vladajućoj većini bitno da se u javnosti ne čuje mišljenje Reformista, jedine opozicije u Gradskom vijeću - navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO Narodne stranke - Reformisti Ludbreg, Krešimir Horvat.

Označeno u