U gađanju letećih meta natjecalo se 35 ekipa, najboljima veliki pehar i odojak

vv | 17.8.2022. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Čak 35 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke i Varaždinske županije u subotu se, 13. kolovoza, natjecalo u gađanju letećih meta, čiji je odličan domaćin u Tiglinu bilo Lovačko društvo Jelen iz Ivanca.

Lovačko natjecanje počelo je u prijepodnevnim satima, pozdravnim riječima predsjednika LD-a Jelen Josipa Plahtarića, koji je brojnim lovcima i gostima zaželio dobrodošlicu u Tiglin, a natjecateljima uspjeh te dobru zabavu na lovačkoj fešti.

9792.jpg

Okupljenima su se kratko obratili i predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški i načelnik Policijske postaje Ivanec Danijel Leskovar, fer i korektnu borbu zaželio im je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Zdenko Đuras, a međudruštveno natjecanje otvorio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

9795.jpg

Kao prirodnjake koji se brinu o zaštiti divljači, pozvao je sve lovce i lovačka društva da i oni svojim angažmanom kažu „NE“ kamenolomu u Siljevcu.

Najboljima veliki pehar i – pečeni odojak

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je LD Šumski zec iz Margečana, druga je ekipa LU Prijatelji iz Pregrade, a treći je LD Prepelica iz Malog Bukovca.

U pojedinačnoj konkurenciji naslov najboljeg strijelca pripao je Ivanu Brleku iz Šumskog zeca, drugi je njegov klupski kolega Josip Brlek, a treći je Žarko Žiger iz Pregrade.

9793.jpg

Pobjednik u gađanju zračnom puškom je Dalibor Bidulica iz LU Mužilovčica Sisak.

Nagradu za fair-play osvojio je Dražen Srednoselec, član LD-a Jelen Ivanec.

Slijedom dugogodišnjeg običaja, pobjednicima je pripao veliki lovački pehar i pečeni odojak, koji su nakon toga u slast slistili svi lovci.

9790.jpg

Nakon kišnog i tmurnog prijepodneva, vrijeme se u poslijepodnevnim satima razvedrilo, što je doprinijelo dobrom raspoloženju na lovačkoj fešti, natjecatelji su na dvije streljane uspjeli  odraditi sve discipline (ekipno, pojedinačno, „desetke“ pojedinačno i fair play), a pucalo se do 10 navečer.

Novi lovački dom

Ugodno iznenađenje za sve posjetitelje bio je novi, moderan lovački dom, koji su članovi LD-a Jelen vlastitim sredstvima, donacijama i sponzorstvima te vlastitim radom podigli i opremili pokraj starog, koji im je postao pretijesan i nefunkcionalan.

9791.jpg

Iako još nije posve dovršen (predstoje završni radovi u interijeru, ugradnja kamina, gradnja fasade za koju je već sve spremno i sl.), lijep i prostran objekt oduševio je sve nazočne, a lovci kažu da će ga staviti na raspolaganje i za potrebe drugih udruga i šire zajednice.